ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
台灣好多人鐘意用呢個point,如果玩文字gal game或者舊嘅模擬器如Ps2/gamecube等等係冇咩分別。如果想塞大作入TF卡就真係幾白痴,台灣人好多都係咁諗

可惜TF卡問題未解決。如果可以插張512GBfor模擬器其實係幾fit,而2TB嘅SSD係for 3A,呢個組合係啱啱好
都係去電源選項開返

你試咗有邊啲驚開咗會更好?同埋你係㨂aggressive 定disable?
有冇人測試過放隻大作係sd card
係咪會LAG 到傻???
https://youtu.be/JyWpPOOlBiQ

HDD都睇到明顯lag同讀圖慢,我唔敢想像TF卡係會點
大把game無必要SSD先最快
其實SD card ok
512+1T SD我都夠用
可惜唔ok
應該會,同埋發覺點解有陣時手提Mode都可以去到30W
會唔會攪散熱
應該會,同埋發覺點解有陣時手提Mode都可以去到30W

你部機就快出煙佢預設turbo個風扇很撚保守

自己用手動mode拉高風扇曲線,可以壓到70C以下
Ok
放電
可唔可以影張相黎點set法?
畀老婆嘈,因為啱啱先買咗部strix scar , 呢部過唔到關,有冇ching 唔想等可以接手,1部德水全新味開,打個和5950 接手
有興趣留tg
你呢個係pc hdd
唔係apple to Apple
https://youtu.be/H3akxSa1w-E

Steam deck有好多test無太大分別
多數係轉地圖load入apu慢左

但ally個問題係散熱會熱壞張sd card
問咗rog
水貨換ssd收380
代理咁有趣幫人換
之前好似有講過價值380
所以真係收你380
咁TF一定快過HDD架啦
係無SSD咁快姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞