ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
2TB SSD+256GB TF
我買咗Jsaux
充電過哂65W不過ALLY就係開唔到30W TURBO
奶哂嘢
開唔到30W正常應該唔關叉電事、係SETTING問題、散熱唔夠佢就會降W數行,只能夠講ROG個程式仲未完善
100W火牛直入ALLY開到30W
經個座就開唔到...
咁ON9....唔插電限制放電咁仆街GE、咁部機可以講廢左一半武功
一係等GITHUB班毒L更新個自定義W數程式、果舊野大部機掌機都可以用到,未知有冇更新埋ALLY支援
買左yce
睇台灣用家同淘寶話開到30w
等送到睇吓係咪真
BIOS 323 好似有改善呢個問題
我都買左個,等收貨
想問下日水既巴打,windows 得eng 同日文揀,係咪要重裝window 先有中文wins 揀?

已經用左台灣區域 中文輸入 香港時間,但都係無中文windows
要下載中文語言包
咁快有0323
屌 見到想update 結果仲未有windows版淨係得UEFI版
down完先發現要用手指update
然後插隻手指準備update又同你講要插電
即係冇usb hub 你都唔使旨意update
都係要等windows版
SD卡呢?? 用一下應該唔會燒的
冇SD卡
等佢有有win版先更新

NDS模擬器要點教先會再靚啲,教x3畫質就會lag,佢淨係食7-8W
出左ONEXFLY,US$739
update 完323 一個不知名usb hub 同綠聯座都開到30w
好彩佢有哩個update 唔係又會走去買個新dock😂
我都係
今朝已經諗住又要徙錢買個新dock
跟住上華碩個論壇見到有鬼佬話新Bios會fix先無買
袋底都仲係貴過Ally
認真....OXP質量太膠、唔好買
要買都買GPD / AYANEO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞