ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
想問下點set外置手制做1p 駁左隻手制玩xbox game pass隻臥龍但郁唔到 用返機上面啲制就冇問題
但係試左其他game都可以直用個手制玩
耶教都叫有本聖經做偽梳屎
乜都冇就係度9up
我話我係秦始皇都得啦
試下唔開fast startup
點棟上法?
屋企有部steamdeck, 有放左佢換Rog Ally. 會唔會好不智?

好似咁, 有個位可以放上去企係度

而唔係下面呢款
即係部機係唔可以好似SWITCH咁,想唔玩暫停一陣時
禁上面個制一下當SLEEP一陣?

我每次都係想停一陣禁上面個制一下

之後再想玩個陣
部機已經係全熄既狀態
要呢個function, 要steam deck先真係work
電量呢,SD好好多
我就賣咗SD買ally
機能同埋遊玩果個體驗ally出色好多,但係睇你玩咩game喇
我暫停隻game,禁一下開機制,佢會淨關mon
過唔知幾多分鐘,會入windows既sleep mode
長禁開機制開返機之後隻game仲係暫停畫面
sd電量好因為佢效能低
依家我玩rog ally好多大作都行到1080p中畫質好順
暫時玩左幾隻game,returnal同Detroit要set 720p之外其他都好好
改m1 m2 key 好似幾正, 冇咁容易hi 到

唔會
之前我都有部SD
一收到風ASUS真係出ROG ALLY果時已經即刻放左部SD去等ALLY正式出
sofar家下部ally到手差唔多1個月都玩得好滿意
呢個應該真係window死症
同埋想問打字既問題

其實要點SET先可以係部機入面打到字??
唔好講中文輸入,我連英文都用TOUCH SCREEN既KEYBORAD都係打完唔到出字

比如開WEBSITE,想打YAHOO.COM
但D字係打唔到出黎
你買咗ally ,就唔會再掂部deck,賣咗佢回血好過啦
果時4千蚊無放,宜家降到3500,都無人問津
德馬仲未有UPDATE, 諗緊去ETOPIA度買
已經去左etopia 買
而家係咪用SD卡出事
本來想入但睇到上網話熱爆張卡怕左
不過我只會玩d輕鬆Game同gal game
唔理政見GDS 同呢部比大家會點選擇?
我都係星期5 買左...
是不是F 字頭果間?
sd 卡易燒咪唔好用囉,想加容量優先換m2架啦

console handheld 一律steam deck / rog ally
係咪日水一年保?
同埋係咪已經俾人破左處??
除非有特別需求,大mon, 大電,分體,鍵盤
都唔好諗大陸機,因為唔係特別平,仲貴
日水一年保 無破 全新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞