ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
呢個post都幾好,都有唔少嘢學到

有問題擺上嚟問,感覺遲早有日會用得着
呢單算唔算呢個post第一個子龍任
要搵有時間既巴打集合返幾個post既issue
希望佢自救到
想問下想重裝個windows
用番microsoft整完裝完
但入到去禁mon打字位唔識出keyboard,應該係未認到部機係touch mon
請問有冇人知要點整
駁keyboard mouse去官網下番啲driver

想問下咩原因?
依家display卡顯示不可用
同埋touch screen功能失效.?
係唔係裝曬全部有既driver就得?
Rog 點先做到打打下機暫停待機,幾個鐘後再開機玩,但中間唔會用好多電
請問ally 係咪用2230 size SSD?
2TB咩嘢價錢?
同埋拎上代理度代裝係咪會收錢?
星期一拎機去整順手裝埋
代理代裝
用2230 2TB得WD SN740,深水埗最平可能係$1450,我尋日去黃金果度買咗SN740,不過仲未買機。
唔知邊度可以買機可以包埋保護貼。
有冇話咩野牌子好?
想問有無人顯卡記憶體會改4G去到8G?
知唔知有無用,點解預設係4G
點解你哋咁鍾意點人買翻新嘢
係windows個世界應該冇可能做到
用開steam deck ,呢樣好唔慣
辛苦哂
換左ssd 係咪要自己裝返window ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞