ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
恭喜晒
我27號仲未有消息
呢部Ayaya個moon同喇叭相比Ally係如何?
我扭第一下都知奶嘢,即刻落公司樓下間小米買咗盒螺絲批
人在英國,住喺啲鎮仔。邊有香港咁方便,唯有小心啲

縲絲批唔難買,超市都有,但好撚垃圾。要靚要好用就去好遠買,買之前又要check stock
Recovery file下載完,佢卡咗係checking呢個位到

巴打你哋係呢個位卡咗幾耐
我無ALLY去比較
不過ALLY MON有120HZ當然贏AYANEO
另外用呢類機其實唔太用到喇叭、打機用耳機體驗更好
兩部機喇叭好垃圾有全景聲認證都咁話
用緊322
話說巴打有冇研究過可唔可以換其他地區既bios
Bios日期時間唔啱 ,而家又要再捲土重來
我部pc向上吹,打機頂佢可以用嚟做乾衣機!
一人一部台式機
春天唔洗抽濕機
屋企買set IFixit 吧,電車男點都會用到
要最top畫質又想冇咁嘈,只有4090PC幫到你。如果要靜,即係又要玩水冷,去到呢一part已經有好多人唔想煩。

講返Ally,啲youtuber又真係攞靜嚟做Ally賣點如果靜同散熱都做到好好,咁就一定犧牲重量同體積。Ally個size同重量已經盡咗力,算係有誠意。
望落唔錯,但根據個人經驗,對付啲撚屌縲絲,都係用返啲靚嘅一體式縲絲批
我反而想買啲好少少架生旁身,方便日常生活,不過之後再算
果然真係咁,改返正確時間就唔卡了
做漏野嘅下場
Update up到瞓著
真,千祈唔好做漏野,重新recovery 係要由0開始

BTW,終於搞掂了,見到2TB成個人都開心晒。而家等下載返啲game就大功告成
剩低隻512再塞返去steam deck
冇STEAM DECK

down緊game冇嘢做就開水晶雫睇吓SSD溫度,好似唔錯。個土砲散熱片有啲用?
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=1561&t=6811138

01有人test咗用土砲散熱片由80C降至69C,幾建議用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞