ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
有4.3係硬體保留,比gpu用

Ally 出32版係咪屌打佢
屌打唔到,2s 仲有64g ram版本,仲要3銅管散熱,我部2 換左散熱之後測試過散熱壓力,得70幾度,未換之前係85度溫度牆降頻。
仲起碼唔會燒sd卡
8599撚狗價
Ally當你用最低價換埋ssd都加一千幾百啦
人哋重hall sensor joystick
Ram又多
其實唔係太小眾,同支牌
我都買佢算了
你最尾個pt已經值一千幾百啦
其實佢嘅原罪只係血統
有啲位例如sound effect真心柒到飛天
但起碼經驗佢比牙石多
佢為A2出個free kit upgrade散熱都有一刻令我感動
牙石出埋一堆手機,電腦,但結果好似新人咁
又慢,PR又唔見得好
重要煲sd reader,以一個老牌硬件廠家真係笑死人
淘寶唔洗咁貴
呢啲機銷量無ally 咁多
但佢有佢既特點,其他機做唔到
我都可以加錢換,係既pm我
7840U= z1 extreme
啲中國產機係咪都係功耗搞唔掂?
Ally依家個用電真係好怪
差不多咁衰
但人哋舊電大啲
OneXplayer 2pro 點睇?
強國人話onexplayer用料效能好過AYANEO
但軟件差過AYANEO
我見有eva 合作 之後電又大舊電
貴成千蚊個版本,又重到仆街
玩緊潛水佬
Indie 瞓喺床玩最爽
oxp用料其實差過ayaneo
膠殼脆易斷接駁位,螢幕高溫用得耐就會有烙印
佢個spec係32GB+2TB版,淘寶訂都要8499人仔
代理set 8599算係咁
去香港代理玩過實物,無想像中咁雞
又大mon大電,唔重就假
放docking的話

你地用咩手掣
AOKZOE呢?
A1 pro
當下當然覺得唔雞,但用耐左就知咩事,我入手過OXP MINI
依家手上只係長用AYANEO....OXP真係狗也不屌
你有錢可以2種都入晒用幾個月就知邊部實正 / 廉價
圖都比埋你....自己諗
AOK難聽講句:只係由OXP轉個名
有留意部機設計 OR 佢的資訊就會知AOK產品 / 軟件全部由OXP提供 / 代工
OXP有咩缺點佢都會有齊晒
呢部高達機特別貴,估唔到咁差
呢個仲要係表面、拆機時上下2塊膠要起左出黎先、入面收埋左5粒螺絲
依家部機上面果條膠入面D卡扣位幾乎斷晒....
然後佢下面果條膠....係用雙面膠痴住就算的
一拆機就知廉價到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞