ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike

同30K用既時間差不多
應該係
cloud recovery 返個特制版windows 出嚟
諗落都on9
見好多用ARM架構嘅遊戲機比較x86食電預咗
720 會唔會濛
無想像中咁差
我個人連FSR都食唔落
所以我一直覺得Ally根本3A不能
不斷被勸退緊,仲諗住今日狗衝添
不如玩返4090laptop
3a都係要720全低比較玩得下
如果玩慣4K desktop,就真係唔好有咩期望,畫質的確差好多

我自己desktop用緊7900XTX,的確原生4K打機好爽。不過Ally就手提機,個最大功耗仲要低過Laptop唔少,性能自然唔會高得去邊。個芒得7寸,睇1080係靚,但多多少少都會lag。720會順,開返RSR都仲可以接受。Ally玩到星戰而且係可接受程度,SD直接十幾FPS播幻燈片
本身打算衝,之後就到SD卡單嘢,停咗
雖然到而家都算消化咗,但已經再落唔到手了
連部demo都試咗幾次,呃唔到自己
有大機,細機當輔助都ok,又或者主力玩下舊嘢,日系game都ok
直頭係細機上面玩,重要大嘢嘅真係要了解清楚
SD vs Ally, 多咗嘅火力其實比個resolution 已經食咗好多
真係除非1080mon玩720如果唔係Ally都唔會特別順
本身一直想衝,但諗緊好唔好無為左多一年嘅保養而等德亞
頭先係灣電衝左$5965 日水
可能一年後換咗ROG AlLY 2
如果係咁等3
點會差1,200蚊
差成1000蚊喎
定價109,800
免稅平10%
去大型百貨買再有7%旅客優惠
埋單應該係5千蚊唔洗
玩左幾日可以係畫質性能電量平衡到玩最爽既應該係GTA5
4090laptop係得desktop 4070 4070ti左右

xgm 4090係滿血咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞