ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
https://youtu.be/ggzEu14rv54 720P有辦法補返1080P相近嘅清晰度
720P開RSR AMD調一調個銳度

有啲GAME冇效可以用呢隻
https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/
關咩事
咪又係同一粒gpu用ad103
ROG掌機教程:如何正確開啟RSR? ! 720P秒變1080P清晰度! (Win掌機通用)
https://www.bilibili.com/video/BV1pc411u7JG
推人買xg mobile 4090真係伏到仆街
平極都講緊要2萬
2萬夠砌哂成部用4090既desktop擺屋企啦
有3080pc+ps5+ally
冇得輸了
去到有貨先講啦
柒咗
算數
早買早享受
xg mobile 真係冇咩意思
又岩
用緊4090pc + ps5
琴日sofmap先入完大貨
想講ally真係無想像中咁缺貨 起碼唔會去到好似ps5咁難買先
amazon都係長期開住任撳 家下撳都係20幾號出貨
同埋講緊點樣買最平你就話有貨先講
咁食現食得開心d
家下買上一代就幾抵玩
即係6950xt/3070/3080果幾隻
買完ally真係去到邊都打到機,好爽
我覺得下代soc升級都係唧牙膏
可能最多15%升級左右
開咗hairworks? 呢個垃圾選項要熄咗佢
4090xgm個價on9 但就性能一定係好過laptop好多
一塊咁大塊 一塊咁細 性能點可能一樣

依家買都係會買xgm 3080
XG Mobile 2023型號配備TGP為150W的RTX 4090 GPU (AD103)
150w性能就係同laptop4090 一樣
但日馬冇得退稅呢,個價錢就冇咁大分別
唔好咁安慰自己啦
認真答你 真係差唔多架咋同laptop 講緊laptop都係滿功耗計
xg mobile跑盡都係150w
有d laptop好似跑到165w
大家都係ad103
Laptop 4090多數係150-175w
有乜可能xgm 好過laptop 好多
實際用仲要計埋cpu
13980hx同7945hx 搭埋用差得仲遠
diu 咩咁on9架咩

之前睇xgm 3080好打得
我自己家下都用緊xg mobile3080
可以答你個性能係desktop既3060~3060ti中間
對比laptop既都只係咁上下 最多叫做差距唔大
仆街 比d片呃左

睇片係xgm 3080同desktop 3080差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞