ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
點解會係moon 底出煙?

玩膠?
中國的
咁撚熱都包殼on9仔
煙係向上升,點會係moon底有。除非要燒穿個moon底
On9 gif圖,無講乜
假到,整都整好啲
搵到個支援30w 既座,不過又得一個usbc for charging,淨係可以hdmi 駁mon
今日裝埋p3 emu, 感覺良好
SD卡reader暫時係生存嘅
用p3模擬器,張卡幾多度?
Jsaux鬼佬話推到30,不過貴一舊
一出機大作小作都用sd卡
睇下幾時燒卡
但仲未見有事,唔知要用幾耐先燒到卡
我唔係玩大鑊嘢,15w內,50度多啲
用卡load
我膽小,30w以上都唔想用
用CrystalDiskInfo睇SD卡?

我用過CrystalDiskMark跑全速SSD,最高81C。reddit有人跑過去到90C,冇散熱器。而家想知SD卡溫度玩PS3模擬器個溫度(唔會跑壓力測試,九成九會出事
講開座,有冇人試過用SD DOCK去ALLY度用唔用到?
用得呢部衰嘢都括咗出去
https://www.westerndigital.com/zh-tw/products/memory-cards/sandisk-extreme-uhs-i-microsd-160-mbps#SDSQXA1-512G-GN6MA

原來sd card工作温度可以去到85度
咁我有排都去唔到,我平均都係60-70度
柒就柒在佢個turbo mode 幫SD卡加熱

一定有好多玩家用佢Turbo mode玩3A,然後3A大作又放入去TF卡,諗起都

而家我TF卡照用,淨係用模擬器同埋啲像素game,模擬器最盡去到PS2/GC呢個級數柒就
有冇巴打試過行exvs2xb
有無巴打玩yuzu, 奇怪開住manual25, 之後無啦啦自己跌到15就唔上返,溫度正常
我之前玩冇試過呢個情況不過我通常玩半個鐘就停下
屌,淨係GBA同NDS啲game都塞爆我張256GB卡
已經換左2tb ssd?

見留言話用到30w,同埋唔算貴,兩舊水
原來開咗force max clock先會長期25
但長期25不見得比15順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞