去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
料就樓主出
錢就KOL收

要出片就自己親身去體驗啦屌
以前大學有女同學上過,咩一星期課程6000蚊而家免費,完左真係大大力籃住我多謝我,好似痴左線咁。個保險佬帶佢入去既,仲問我洗唔洗,我就不嬲唔好呢味野,算數

當年果d所謂老師個個都話自己專業心理治療師,有d人仲會吹自己做咩心理學家,其實只係讀完咩NLP課程就得

NLP(Neuro-Linguistic Programming),中文為身心語言程式學,是一套以「科學」自居,聲稱能在短時間內轉變人的思想、情緒、行為的技巧。坊間不少 NLP 課程標榜快速、高效,更把 NLP 比喻作大腦的操作手冊。當然,這樣的口號是好吸引,因為人總喜歡簡單、清晰的信息,甚至甚於複雜、含糊的現實。

持平講句,對於真係好絕望既人黎講話唔定有用既,起碼正能量先,不過正常人入到去應該會諗做乜鳩,仲有個濕鳩NLP牌讀一星期左右好易拎到,所以會好易撞到d唔讀書,有鄉音,爆晒粗,仲燥過你既所謂前輩導師,即係0質素既人

總之呢d野唔岩正常人,佢地只係賣緊一種信仰
Lm
LM
試過畀幾條耶撚捉住
問我信唔信耶蘇
講左一大輪再問我信唔信
我都係話唔信
跟住仲想講
畀我stop左走人
又唔好咁講,
我記憶中fb fd 入面應該都有好幾個人上過呢啲課程,
果期佢地又係會不斷喺fb分享啲乜乜鳩第幾班家人嘅大合照,
記憶中佢地都唔係蠢人,
只可以話人總有脆弱時候(我都有朋友水過我去,不過唔成功)不過好L 搞笑,真係如樓主所講,上過堂嘅朋友都離撚哂婚

原來就係因為
[展示左自己心靈赤祼一面+大量身體接觸]<--其實呢樣野簡化啲講,可以叫做走完成個朋友到戀人過程,
然後啲L 樣回歸現實生活,
發現個冇去上堂嘅伴侶點解完全唔理解自己嘅,咁唔L 離婚就奇啦
一個心理學bachelor degree要讀4年
哩個撚屌NLP就3-7日

唔好以己度人啦
聽日channel c當新聞報係咪又乞流量呀
成日都想開po屌柒班保險狗 但太忙唔記得
保險根本係廢柴翻新既機會
一車車靚女妹豬咩都唔識懞盛盛咁去做,開單一係靠自己身邊啲多fd 一係就靠上床(真係大把依啲)

至於啲仔 入到去冇人工冇單開 都值啦 一條team 8成女 淨係番工睇腳都睇到精盡人忙啦

但最好笑係ig follow開啲保險狗 好似日日唔洗番工,日日公司都開party 有晚會 唔洗做咁,啲story就係同同事 玩同食。一係就講到啲蓄有咩好有咩勁 唔買正傻仔咁
記得好多年前
唔記得係星期日檔案定係新聞透視
直程去某間呢類中心拍過片啦
最記得影住個場
無啦啦播蘇芮隻憑著愛(因爲我好中意隻歌,所以好清楚)
然後班參加者個個攬埋一齊大喊
人地目的係比更多人知、唔想有更多受害者
你就係度錢錢錢
呢d 注定唔會俾人洗腦
我俾人sell 野個陣個腦入面都運轉緊駁番佢 / or真係口講駁番佢
試過廿年前上LB 鳩坐 坐到人地收工熄燈都sell 唔到我"加入團隊"
好彩係我唔係鐘意跟大隊個d, d 人番工食飯一撚定要圍埋 team lunch 我就毒毒一個想靜下個d 人黎
強帖再留名
真係好配服樓主

可以沉得住氣同佢地玩咁耐
如果比著我肯定一係個鄉音導師講催眠果下大笑左比人趕走,
一係就個on9 組長打黎屌撚到佢cut 我單趕我走
比人 踢爆發老脾牙
反駁左架啦
有害既唔係件事(NLP),而係用呢舊野窄取迷失人仕銀包既人,不過一個願打一個願捱都唔叫咩騙案啦,係反感D囉
笑到仆街
班人究竟點忍笑
選擇性cap圖
條友比人圍屌嘅post又唔撚見你cap
好緊張 追po
請問NLP有咩益
下咁先易睇喎
條友比人圍屌咁又點
樓主有冇屌過佢?
樓主有冇唔比人出片?
圍乜撚屌
全部我都回應晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞