去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
其實可能果兩個係做媒,比導者建立佢想要既權力
同本身係唔係認真撚無關 好多時候係利用左人心靈脆弱時既弱點 如果你冇脆弱既點 佢就會通過課堂嘅內容製造壓力俾你

如果你抗壓力唔夠 壓到你有破綻嘅時候
好容易就會吸收咗人哋個套

佢哋好着重喺佢哋想塞俾你嘅概念嗰度 俾正回饋你
就好似訓練隻狗俾手就有嘢食

好多時候佢哋嗰套會強調既野同現實社會唔同 正常有付出先會有收穫 喺佢哋嗰度只要你認同佢哋 你就會收穫到從所未有咁強烈嘅的positive feedback

其實佢哋套野冇大家想像中簡單 你實際上比你想像之中更脆弱
strong post留名
Cls一星期上五堂
Cap埋個句出嚟睇下?
身邊有三個朋友都上咗,exactly呢間公司
三個都做保險sales
樓主寫得好精彩
洗唔洗餵埋你食飯
有冇絕交
好似有鄉音
D情緒起伏高低音笑到仆街
好快上東張/channel C
不過更多人知道先係樓主目的
你上面難得搵到一千零一張對自己有利個陣,都急住cap出嚟餵人食飯啦傻西

垃撚圾你用行動證明左點解上個po大家主流意見會咁反感班呃流量既廢柴
事實係樓主第一句就講目的係比更多人知
係你班人唔知係度錢錢錢錢乜撚
最好所有媒體都唔好講 淨係得連登有得睇
冇人乞到流量 唔睇連登果啲繼續中伏
社會需要更多樓主呢啲人踢爆d垃圾course
無人去參加佢先會收皮
唔係個個有樓主咁好戲同定力嘅
正常連登仔screening已經媽叉人全家啦 點會比你入去搞事
我支持樓主係連登以外平台都廣傳呀

事實係樓主係你張cap圖之後幾分鐘內已經意識到,雖然佢自己唔為利益,但有可能會比人借佢過橋謀取商業利益。佢仲要即刻出另一個post follow up翻糾正翻你cap圖入面個翻言論

你條垃圾就如獲至寶咁剩係cap樓主一時思累不周之下發表既言論出黎
就算有人開到聲叫你cap翻張完整既出嚟,你都仲係顧左右而言他

唔好問人點解咁反呃流量狗啦,你自己睇下自己所作所為幾咁廢柴先啦
頭先係咪有人po ig
搵唔返
佢仲要即刻出另一個post follow up翻糾正翻你cap圖入面個翻言論

井多少少?
其實Brian Cha啲course係唔係都係類似咁既形式, 佢啲廣告廢話就講得多, 都唔知課程內容實際講乜。
網上都唔多有透露佢課程內容既資訊
認真 希望哩類post可以長期置頂
咁多年仲有人會中

連登有幾大影響力 我唔識估計
不過至少俾會上連登嘅人睇到,cd rom都好
特別係上連登嘅多數年紀細,易俾人圈套
如果身邊有家人朋友中,都真係幾煩

我都認為自己唔會俾哩類洗到腦
不過肯去紀錄 同分享俾人 要多謝樓主

香港人如果多返d互相提醒 團結 會更好
都叫你跟我呢個做法,
大家咪唔洗嘈囉
https://lih.kg/AkkjwDX #249 回覆
想知啲女係咪好正

樓主有有借機抽水啲靚女同學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞