去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
話課程內容有煽動成份,就有人做嘢
下能青爐司都有佢地嘅人
呢類課程都玩咗幾十年
洗過腦嘅人遍布各大政府部門同大機構都唔出奇

上個post都好多人講佢地公司叫佢地上堂
想問下為左個女黎果個大叔之後點
好擔心佢
作為一個死港女
條蛋散生得樣衰少少咁樣態度同我講野
即刻屌佢老母
Lá system ?
諗太多
應該大部份係中女阿嬸
啲女都幾正

10-23:45 cls
Hku d ocamp咁
同亮碧思洗腦果招一樣咁滯
又係先講到你人生幾失敗
點解唔諗方法成功發達
成功就可以令父母過到好日子
唔好講想點點點,要講要點點點
想問下樓主,中間你點唔比佢地察覺你根本唔受影響?
扮投入定係佢地廢到你唔做野都察覺唔到?
好妹膠, 好詳細。
多謝樓主咁詳細記錄。
十幾年前啱啱讀完Form7
有個好朋友話介紹份文職比我
上到皇室堡見工 點知係傳銷公司
走唔到 嘥左我半日時間直至晚上
圍埋一個圈聽啲陌生人自我介紹
一個又話屋企幾咁差 一個又話曾經誤入歧途
一個又話曾經吸毒改過自新
加入左呢度重啟人生咁
嗰陣已經想反眼 心諗有乜可能個個都咁撚戲劇性
然後朋友逼我比$250上夜晚個堂
我話無錢喺身 仲陪我落去atm㩒錢
於是死死氣聽下 個導師講曬口號起哄
每個人會跟住做一堆動作 顯得我好異類
真係會不寒而慄 個導師其實講得唔差架
我好似明白點解有人信 但同時好多on99野
例如啲人自稱係伯爵 咁都有人覺得唔奇怪
去廁所個女性朋友都跟住我
返屋企都送埋我到門口
我已經話咁大個人唔洗送啦 死都要跟住
嬲得滯叫佢比返錢我 最後就無聯絡過
嗰陣聽人講佢好似做左幾年
仲因為咁大學defer一年
到依家我都好記得個經歷

樓主你真係好勁 記得曬所有野
唔好講笑 正常人上去唔驚都比佢搞到驚
個樣用左effect??
警世po 樓主 辛苦你
最後一日 保持住心靈堅定 唔好比佢地影響
一直以黎聽過有人去 但咁detail真係第一次
亮碧思
老泥妹
自稱伯爵笑咗
LM!!
洗腦課程已有好多年
PolyU 約廿年前都已有由大學自己 promote 嘅洗腦課程, 叫“青雲路”
唔知哩度有冇老屎忽聽過

識人上完又係性格突變
個人變到好亢奮 由毒撚扮到好outgoing

如果比呢兩個攬,我肯定扯到咇哂前列線液,谷到個龜頭漲哂迎接佢,一行埋黎即刻cool 實佢,大大力用個龜頭頂銀落去佢個會陰位度係咁磨!!
都叫做有正職
細節唔講, 費事有果D人mon po
我都係同普通人一樣係度聽只係多左要用腦記野, 但唔可以投入,佢地好著重投入.
我一直都要抽離,因為講師講既野一定會刺中死穴, 果下一思考投入自身同講師講既野就會賴野.
I mean 佢地dum地大叫,你有冇跟埋一齊?
唔做咪會被人發現?
諗起就覺得on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞