去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
等出文,好睇

幾有腦,課程係無形商品,員工又義工,成本只係租、水電

可以話冇本生利
D人根本放棄左自我,唔想用腦諗野,只想聽從權威導師指令行事,覺得跟導師規劃既人生一定會取得成功,唔成功就覺得係因為自己唔努力。實質係班學員經已無左自我價值觀,變左一班只會執行指令,需要經常番去課程裡面環境上電 motivated 既 on9 仔。
你條紅線神來之筆
點睇都似公司啲閪格中女
一講固執我剩係諗到啲呀叔上堂個陣係咁口upup
好好睇, 樓主加油, respect! 唔少人就係上過呢D課程影響一生, 感覺佢地呢D根本同邪教冇分別.
一開佢Ig就見到有好撚奇怪嘅ocamp組仔組女 follow
hitler都操控到咁多人啦 事實上係如果你情緒脆弱 就比較容易俾心理同邏輯性強的人操控 同耳仔軟既人一講就信哂同理
好多人會叫啲下線去上 我睬你都戇鳩

望住啲同事個個日日都講埋啲on9詞語 勁撚反感

同埋上過嘅人都搵唔到咩錢 因為上完個班會為左簽單尻咁黎 然後成為世人眼中嘅保險狗

利申做broker
第一條女個額頭同對眼出哂事喎

就係閪格中女都有得俾我磨、俾我抽水,
佢再唔願意都要俾我攬到實一實,
雙手摸上摸落,佢推都推唔開

諗起都扯扯地
呢兩個? 唔係同一條友黎咩
我當年form 7,都俾人水過去LB
俾人輪姦左差唔多5粒鐘
個朋友真心係覺得好,痴撚線,全程講到咸
我唔聽,佢就叫上一級,如事者叫左4,5個人黎
有個拎本存摺我睇,入面係十萬整數
跟住show佢隻錶,佢同D名車影相
最後個最大粒話佢夜晚開班,但要俾錢先有得join
後尾我發老脾,因為好撚攰,俾個朋友屌唔尊重人,最後全身而退
they even register the company as charity so that they can pay ,much less tax

https://www.linkedin.com/in/mirandayen/

Make A Difference M.A.D. Charity Fund HK Ltd. is a charity organization in Hong Kong. The company is exempted from tax under section 88 of the Inland Revenue Ordinance. Donations over HK$100 to the Charity Fund can be deducted from doner's net assessable income under salaries tax, assessable profits under profits tax and total income under personal assessment.

依啲女女又出錢又出力

比人呃真係慘
唔使太妖魔化佣金既 個個做野都係為錢 愈多錢就愈有動力 呢個係現實

用保險同呢啲呃人課程係冇得類比
你舉既例子係不學無術既人sell保險 但你買完之後既野係間保險公司跟 你唔會買到破產架wo
仲有公司保險呢? 醫療保險呢?冇呢啲福利邊度有廿蚊 甚至唔使錢睇醫生

但呢啲濕9課堂,被洗腦完係人財兩失,騙色騙財騙精神,同保險本質唔同既。
講野講到好似好假的肥仔咁
同一條友嚟喎ching....
無靚女
追晒po 其實綜合晒所有野 都係呢啲

疲勞轟炸
貶低你 踩低你 等你個人無自信 情緒低落
然後要你相信要做佢個套先可以重拾返自信

不過樓主真係犀利 淨係疲勞轟炸呢樣野已經好多野分析唔到 仲可以記低到咁多野

但我想講 其實個講師唔會攰?
咁賤?!慈善都收咁貴,有乜回饋過社會?0.00001%?其他全行政廢?
編文話朋友幫朋友俾錢上堂,咁係真係俾錢定冇?純籍口叫人上堂?
有錢點會攰佢地份工黎
我愛樓主
恐撚怖大佬。有人sell 我上,引導我話我人生唔好,諗起好似係呢間嘢。CLS。

連登唔完美但呢啲PO 真係幫到人,同埋個D 叫您唔撚好買儲蓄保呀,教您睇撚住層壓式sell 野嘅PO 真係警世。
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞