去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
lm
Lm先
支持樓主
Lm
lm
因為每個學員上完堂之前都要帶幾個朋友過嚟上堂
所以佢哋唔愁無新學生
帶唔到新學生上堂就會俾佢哋精神攻擊
冇惡意,點解張職員相個個都咁樣衰
又係個套,總之你衰咗就係你有問題,係你嘅一個人嘅責任,同其他任何嘢都冇關

好慘,個大學生畀人呃黎上啲咁嘅堂
想知有冇人明知係洗頭課程都走去上
點知自己頂唔順中左招
留名
Push
其實恰恰相反
認真去做的話就好易發現佢講嘅嘢係無邏輯甚至無法實行

例如 承諾咗準時上堂之餘
亦都一早承諾咗老細要開埋個會
十幾年前承仲諾咗老婆聽晒佢話晚晚返屋企食飯
咁可以點做

認真去諗就會諗到做事要有輕重緩急
唔好輕易許下承諾之類
但唔認真嘅人 壓力下好易人講就照做
總之就要準時到

關鍵係佢地用方法向聽者注入教條式指令
準確執行 不思考
所謂承諾準時呢啲只係過場
之後就會叫你承諾一啲嘢
嗰啲嘢先係佢地真正想下達嘅指令

即使你平時好hea
到被女飛 無飯開 精神脆弱時
再灌輸 因為你小小承諾都做唔到 人生先咁失敗嘅思想
都一樣可能瀨嘢
https://streamable.com/vbnhix

幫樓主post 多次,廢事你地係咁問d 鄉音邊度黎
但其實好多保險佬都要去上先可以成為其中一份子好奇一問 係咪上完會揾到好多錢
精神
其實咁睇個課程都有啲啲好嘅位,佢講到承諾嘅重要性,問題係佢將一切極端化,手段化,工具化。如果啲人聽佢講,好容易就變成幫佢拉客在所不惜,呢間野就係恐怖在用好嘅concept包裝內在壞嘅欲望,有啲似反社會人格
上堂果排會勁hyper上哂電咁,如果正常有朋友,都應該有辦法簽到幾份保單。
Lm
Lm
樣衰咪冇自信 自然入呢d洗腦課程
lm
支持樓主
傳銷嗰啲至少有舊product ,
呢啲真係搵條友9up就得
留名支持巴打
其實巴打有冇留身份證 常用電話 職業等個人資料畀班柒頭?佢哋攞人咁多料
其實經常性做唔到承諾的確會失信於人
長久累積下可能會影響人生
但通常唔會係遲到兩分鐘,遲三分鐘打電話果啲濕9野
個課程完全係偷換概念

利申由細個開始已經勁遲到,而家仲生RR
應該話果班人係認真撚但唔係邏輯撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞