去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
有無靚女
有冇大波妹攬
咁多人問呢個問題
全程為記錄準備, 冇理靚仔靚女, 一分心就咩都記錄唔到, 就算有都可能係佢地既人. 觀察到有幾個人好明顯做媒.
你太天真,名都冇寫,十成十同時send緊幾個人
咁快無咗
可摸耳講下點留意到?
快過bootcamp
固執嘅人好難中伏
放break入廁格紀錄?組長有冇問你做乜成日屙屎

守則17條好攪笑。

Btw 好睇,未追post 2, 多謝你,會追post
呢啲課程玩4 5日都已經可以洗腦成咁
開始明白點解日本韓國啲邪教咁多痴線教徙
屌唔禁入去都由自可
一禁入去第一個post 就見到識既人
如果你話有靚女 連登仔隨時組團去參加呀 btw 想知道可唔可以walk-in 參加 定係要熟人介紹?
完全搞唔撚掂 , d鄉音出撚晒戲
點撚樣會洗到腦
我都同你有同類經歷,不過就喺世貿,上到去我個朋友喺度講自己既夢想係開間甜品店,跟住話做咗呢份工後點改變自己,又話啲香薰點幫到人,講到可以連cancer都醫到咁滯。
講講下又多個男仔加入,又係講自己未入間公司前點唔掂個人好負面冇夢想,然後入咗黎佢終於有夢想,就係希望返大陸,喺每個大廈天台點公司啲香薰,可以淨化空氣,改善空氣問題。
佢地仲好pround of 公司套升職系統,分公候伯子男爵,升到某一階梯,就有機會去法國總公司受勳,拎到代表身份既心口針,等於成就人生。
如是者,經過一輪又一輪既疲勞轟炸,由1800講到2300,講到我都好肚餓,中間有諗過不如比錢買樽香薰然後走咗去,到最後頂唔順,個朋友都見我黑晒面又好堅持要走,最後一亳子都冇比就走咗。
果個朋友都有搵我,我冇再應佢機。
太頑固個啲佢地會踢你走
唔會浪費時間係你身上
同驚你影響其他人
我以前比人水過上去錫安教 經歷同樓主幾似
殊樂畢比
我係由下午講到去夜晚
仲攰過返工
呢D 技巧本身就係用黎軍訓或者紀律部隊入班
入班嘅人本身來自五湖四海 個個經歷唔一樣
唔洗腦好難教到一班人有同一個目標 同一個價值觀
軍隊入班初期禁止同外界聯絡
要絕對服從 有任何錯漏
即使係上一班 instructor 有錯 幾唔合理
都係recruit 問題 9成解釋都係 no excuse
有統一制服同 rank
人地點叫你個名都有規矩
確立組織權威同架構

然後不斷高強度肉體同精神上轟炸
先破壞現有價值觀同自我認同
再係最攰最軟弱嘅時候灌輸軍隊想你建立嘅價值觀同團體認同
會安排團體活動或者歷奇活動比你挑戰 係咁同你講你得嘅 你做到嘅
最後洗腦成功 由平民變做軍人
由毅進仔變長官
呢個 course 洗腦成功就呃9你幫佢繼續搵錢
賤過狗
Wa嗰條老細好賺,基本都賺你半萬
呢d洗腦課程咁痴線 我寧願d人去追姜B算
你俾班導師玩到啲白卡
覺得搵到人生意義 有人認同
殺人=罪人得救就G9G
呢啲女一定係落咗堂之後比個導師㩒係地下到係咁屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞