去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
此帖必火
樓主有冇聽過tony robbins?
組長、導師鬧啲學員遲到,點解班學員又咁on9 肯俾佢地鬧呢,我覺得應該大大聲屌鳩班組長、導師,或者耍無賴,唔理
我覺得唔關事
依啲人生導師玩咗咁多年點會冇人知係點玩
唔關學歷頭腦事
如果你有挫敗就好vulnerable
再上就九成中
如果你對你現狀ok佢點搞都影響唔到你啦
你心靈脆弱好易奶野
等如係人都知毒品一掂番唔到轉頭都有人掂
係個課程度大叫我要光復香港,天滅中共班洗腦魔會唔會破曬防
同一個咁有正義感既人,嚮呢個咁既地方都可以相識到,真係難得 希望佢個女都快啲醒啦
樓主請受小弟一拜
諗多咗啦巴打
當初我送我家姐入醫院睇精神科我恨不得佢呢啲垃圾快撚啲死
你上到去都可能係俾人屌到喊果個
真心好撚on9
我返工收錢遲到都理所當然
我而家比錢你駛你仲夠薑屌鳩我
因為課堂守則唔可以遲到,講師一話佢哋違反,佢哋就當自己錯,任人魚肉,而遲到case就係比講師好好利用黎做例子,同埋正常人6點放工,6:30要到,咁樣set一定有人遲。
而如果即場屌9果班人應該會被即場踢走,踢走完又可以做例子,佢哋set好晒。
會搞事嘅癲佬/甚至係正常心智生活如意 一早過唔到interview
比佢簡得去上堂都係生活失敗心靈脆弱 得樓主例外
就算比人鬧都唔會反駁 反而覺得係自己問題 咁點會唔屌得
外人正常人睇緊係知有問題啦 當事人點同
係呀,當初水我條友又係咁
好撚高人一等架
你都唔想成世搵得個萬幾蚊架
我心諗,萬幾蚊基層有咩問題?
我自己搵自己駛儲到錢
如果照你咁講,全香港都做你呢啲,全香港都係專業人士
無人做地盤做運輸做廚房做侍應
你屎都無得食呀
佢地有你邊啲個人資料?
係咪登記嗰陣拎晒你住址 電話 id

如果佢地知你po 上連登 你覺得佢地會有咩行動
幾時返工都要有自信先做到
除左第一條片
有無其他錄音聽
或者將條片全blur, 只出聲
sales 保險佬去學野岩啦學下點洗腦
樓主要小心安全!
追咗咁耐post
都未正式多謝樓主
深入敵陣刺探軍情再完整地紀錄返出嚟
要喺入面一邊隱藏唔畀佢哋發現,一邊仲要防止被洗腦真係唔容易

呢啲課程咁多年都仲喺度害人
身邊都有聽過有舊同事/中同中過伏
性情大變,家庭破碎,自殺,抑鬱乜都有
而家見到有人夠膽揭露出嚟
雖然唔會救得到入面嘅人(因為佢哋根本唔會醒)
雖然呢啲課程換個公司名又會繼續呃人
但至少可以提醒到一部分嘅人唔好中計先
有朋友舊年中招
佢屋企人搵到佢啲銀行信
借咗幾十萬就係為咗俾上堂費
晚晚上到12點幾先返屋企

對外就話自己同人夾份做生意
初初就成日拎啲口罩乜乜柒柒返屋企
啲垃圾貨根本就賣唔出
唔知今年點,不過應該都走唔甩
Lm
咩係Pt診所
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞