去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
咪就係好似post 1限制級巨星巴打咁
無上堂嘅一方阻止對方去上,引申到不停爭執鬧交
上堂嘅覺得對方唔明白佢,阻礙佢進步成長/變成更好嘅人
然後上堂嘅一方將呢啲爭執經過帶返去課堂分享
導師再催眠話佢唔想你進步,所以佢根本唔愛你
再加埋堂上各種遊戲嘅擁抱,身體接觸,朝夕相對
咪直接變成出軌同離婚
$19000 x 55個學生
咁就104萬cls
我戈陣戈班好多事業有成開公司或者係保險戈啲
或者係大學生都有 abc回流又有
應該係呢啲職業嘅人先得閒用全日時間上堂
樓主好勁
記得之前有巴打去,有埋圖
你可以幫佢問下果啲已經畢咗業
但係突然醒覺咗嘅人
叫佢地分享下點解會醒覺黎話俾佢知??

btw我都有個fd讀完基本課程
冇再讀落去 但係話自己讀完外向咗同自信咗
但係我就覺得佢本身都外向同自信
樓主都有講
你要守承諾(守承諾幫我搵多啲水魚)
關心下其他人(睇下有無啲心靈空虛既on9叫佢入黎做水魚)
我個朋友就係由學員上晒3階段,做一段時間義工再做到組長,睇佢好積極咁去幫手, 係佢世界, 呢D係幫人. 因為佢地已經洗晒腦被控制.
以我所知佢地冇錢收. 收錢果D係講師,同埋Office返工出糧既文職職員.
佢依套說話技巧真係揾唔到錯處
做保險地產上依啲其實啱洗
唔理任何方法最緊要達到目的
無糧出咁平時打咩工
唔駛食靠光合作用?
我試過話個做Mary Kay嘅女仔係sales
佢發火鬧我唔尊重佢
希望你partner 個女回頭是岸

佢有個好爸爸
Office 文員睇到呢個post出返個你問我答
問得好, 第1日我有懷疑所以冇講自己會記錄過程比佢知.
我就慢慢套佢料, 佢又主動講個課程呃人洗腦, 佢全程冇投入過, 叫我唔好比人洗腦, 我就開始信佢.到佢話想救D人, 我就叫佢唔好住, 而我就真係信佢唔係入面既人, 而家我同佢做左朋友
大好家庭同姻緣
就因為呢啲撚樣拆散左
呢啲仆街真係害人不淺
定力唔夠嘅人真係唔好試
佢哋有啲人返工嘅公司係同呢間課程有關係
應該部分嘅人工係嚟自呢個課程掠返嚟嘅錢
老闆會好鼓勵啲員工去上堂
甚至成為升職加薪嘅條件
搞到勁夜先有得食飯
好彩餐飯朋友請
上堂錢都係佢俾
勁似之前netflix 嗰套
十萬咁少錢
做傳銷會變窮
以前有巴打開post直播過參加呢個韓國邪教
好彩我唔係遇到呢種
我果班十幾歲學生到60歲呀伯都有
聽佢地介紹職業多數係Sales, 保險呢D, 有個估唔到係老師.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞