去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
睇唔到了
雖然我唔係因為出軌而離婚
但亦會有其他問題導致大家越行越遠,例如佢識到班人會少左同屋企人既時間,會更加介意人地點睇佢,鍾意自己多過另一半
十卜
留名
樓主好波
我老豆個老細個仔都中撚咗呢啲trap

background
老豆係間傳統家庭式公司打工
佢原本個老細都幾疊水, 公司都幾順, 有兩瓣生意, 兩個老婆
但佢老咗退休就交咗比大房個太子

個太子上撚埋呢啲on9課程, 返到公司大搞改革,
最撚on9係叫啲下屬(即係我老豆係其一)學玩扭計骰我老豆6x歲點撚識玩, 叫我教佢話一定要扭到唔係減人工
我又無玩過. 屌啦媽, 我地兩個麻甩佬係youtube睇教學
最後兩個都把幾火, 反正都差唔多夠鐘退休, 人工又唔係高, 做乜鳩放工都要扭扭計骰, 就提早退休

老豆聽舊同事講, 本身間公司主打低價傳統產品, 依家搞到好鬼fancy又加價, 唔係好做得住

明明一手靚牌打到爛
支持你呀巴打
你同你個女要加油
咁又唔得
會被告
我好奇第二、三階內容係乜嘢
cls返工都未試過準時
係 多數信得果啲都係同家人朋友關係唔好
又或者情緒上 support 唔到
你話佢中招又點會聽得入耳
中學生都有,cls,佢哋啲錢咪即係父母啲錢,好慘
cld
點解到依家都未有上到高級課程嘅人回應下LM
我都諗起男親女愛
釋放呀baby
支持,收翻曬你send過既圖文等佢地冇得copy
好似叫沒女大翻身 youtube好似仲有
你唔講都唔覺 成個flow一模一樣
而且果班女完全係佢地Target
冇自信 人生不順
其實去到呢刻 個組織嘅人點會唔知你係邊個。。。。
你話嗰班得5個人冇報名
其實 identify 你應該唔難 你預你已經被點相先啦
搏唔過
一陣班友轉個頭報國安就含得
學扭計骰嗰度好有畫面

令尊都仲好啲可以揀退休
啲後生壯年嘅同事就慘,要睇住間公司沈
咪就係呢一種人生課程
佢哋會聲稱呢一個活動/遊戲係突破自己
不過除淨內衣呢啲應該好多年前
畀人踢爆過之後而家唔會做啲咁露骨嘅嘢
亦都應該因為咁加咗條守則14戴頭盔

但係而家會叫你做好多奇怪行為去突破自己
例如著到身光頸靚但喺街問人借錢搭車之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞