去左人生洗腦課程,記錄晒入面所有內容細節 (2)

1001 回覆
1183 Like 6 Dislike
lm
呢套其實食正亞洲責備式教育同欠缺情緒教育嘅盲點用嚟做搵錢工具,只要有啲自卑怕人睇唔起,又有啲貪心,情緒又負負地,基本上俾佢地食硬,非常多謝樓主咁有心分享
聽到D鄉音即刻抽離番晒出黎
點洗腦呀
strong post lm
Agger
live左
樓主快啲出
我估佢應該純粹講talk
嗰啲成功教練
講埋一堆阿媽係女人嘅心靈雞湯
激勵下堆保險佬
上個po仲有條友
話你條片唔比有人like/sub乜乜柒柒
冇人like冇人sub條片點樣比演算法推出去
資料係樓主出 但剪片/搵圖時間唔係成本咩
到最後冇人睇 咪又係連登仔圍爐
Like/sub都唔撚比 唔講仲以為佢係樓主
其實你覆樓主就得 根本唔洗理果班傻閪
嗰個戇鳩仔嚟 你唔駛理佢
不嬲會喺最開頭貼返哂出嚟方便新人睇再參與討論

要做多一個動作先睇得齊全文 就會有人選擇唔去睇
你個目標係想多啲人知道件事嘅話更加應該每次都貼齊全部文
個講師啲廣東話
意向果到的確好不擇手段,如果問問題時問可唔可以因為想要某啲野而去殺人唔知會唔會out哂fo呢…..

估唔到樓主反搏組長後,都無比人搞到mark唔到個流程
至少你有腦
點解保險有得自己online 投保要搵agent
點解Investment 有得自己買要靠retail RM
我真係一直都諗唔明
樓主要頂住 唔好死阿

btw 要人介紹先上到個課程
無乜朋友喺呢個情況下反而變左好事
老實講保險都有佢嘅價值
佢sell你佢都有錢搵,你又有保障/回報(雖然成日underperform
但係哩啲洗腦堂用一半真理一半歪理操控人先最恐怖
幫佢sell course一蚊都冇仲要倒貼
留m
開個新channel,
唔夠10000訂閱好似無收益,
唔識收益點玩,但最好取消埋落廣告。

賺唔到錢咁佢地就無聲出
呢個世界就係有班人點唔醒
係要俾人呃 俾人操控
講到洗腦嗰part即刻諗起Blue Whale Challenge
我覺得佛學嘅「空」已經可以屌打晒佢d歪理
班學員不如去做和尚仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞