(2022-23 我不能接受) 金州勇士球迷討論區(209)Golden State Warriors

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
師兄,我klay二世祖黎,加上早幾年拎咁多錢人工,屋企得條狗要咁多錢把撚咩
古一定有市場
體能怪,咩都有啲,單防好
喺勇冇咩時間先搞到唔上唔落咁
屌你老母你洗唔洗睇下我覆緊個人講緊乜
佢就講緊下年用cp3 + 古/毛換粒星

你就話waive曬green同klay
咁9唔搭8既野你就唔係差隻腳埋黎講啦好嘛

我覆緊佢又唔係覆緊你

btw師兄你仲顛
本身個風向係trade走poole可以keep green

依家你連green都唔撚留埋
講真勇對淫k真係仁至義盡坐咗兩年都仲肯俾大約
因為佢覺得Poole四年大約值錢過1年CP3大約
同埋剩1年cp3大約唔值錢
你講佢唔明㗎 慳返啖氣啦
喂 poole迷出去同殺死他開個巫師post自己傾啦
咁撚垃圾的毒瘤合同仲有得係到嘈係唔係
而家係勇士要清走垃圾毒瘤 本來人地巫師waive左 下年就空左3000萬cap
而家勇士求人食一張4年3500萬的垃圾合同 係唔係要貼野呀 on9
你再睇返個位師兄講乜先
佢直頭係講埋勇士waive曬 cp3, green, kt 同你諗法完全唔同
純粹個人睇法 用返上面既講法 假設allin 埋古毛換到beal/ KP返黎我覺得比留古毛差 因為beal做唔到古既防守
而我又認為勇冇好急切需要beal既得分package
KP可以換 但唔會係poole呢單入面 因為一黎勇需要急切清cap
二黎cp份約係勇管理層黎睇係有價值 所以你上面講既無私係冇野輸說法其實唔適用係勇身上
因為勇唔會係你無私角度諗
而假設換左KP返黎 以KP既傷病史
單係勇既攻防pace已經覺得KP吃不消 再加上勇內線既人腳 我個人睇法係KP唔夠半季就自爆

第二個point 就唔講啦 你同我既assumption唔同 每個人睇法唔同 尊重你睇法
傻鳩空你老母3000萬咩
份約本身1500萬guarantee啊 dead cap都1580萬啊
連份約都唔撚識睇就縮埋入去啦
同埋人地依家收左poole都唔撚洗比salary tax啊on9仔
其實cp3唔係講到你咁無價值
佢下年交易價值先大
合約尾的球員先有交易價值
四年爛約換一年(爛約?)
我覺得幾抵換
我覺得3老會降到二千續終老
Cp3個約係用嚟cap上互換
trade 仆更多係解決更衣室問題
冇咗佢又要搵持球點
市場上trade到嘅其實冇乜
換兩個3d更加難搵又同古毛叠位
後備pg好大機會係ty
咁諗會唔會舒服啲
所以其實base on第一點 我覺得可以磨多半季先
或者等draymond 確實份約係點先再送走poole
今日QF巴瀟到今日最型係佢
好簡單啫
覺得仆仲有交易價值嘅清可以講下
你哋覺得用仆可以點trade到唔洗蝕
最多唔話你哋ff
反仆獲得最後勝利
通常到期約既球員一般都好小機會換到粒星返黎
通常都係tank team送走一d到期約球員出去 班其他隊食溢價合約
同時收返d first round pick做手續費咁

所以唔會寄望cp3再搭古毛可以換到d乜返黎
古兩千毛一千仲有中產用
印象中古都好似carry過兩三場,不過最後都係輸on9波
其實你企係Wizard 諗佢要waive CP3 冇用
而家我地大家都企係勇既角度 本身兩隊既goal唔同
勇就係唔想Wizardwaive 要CP3 份約留黎自己做trade 因為CP3份約彈性好多
但主動權係Wizard度 Wizard想waive 你勇要份約 自然要pay for more
要big man嘛
單換JJJ
我識 poole單換kp 然後巫師再貼pick比我地
仲有去速龍換oj 速龍再貼兩三個first round
仲有拎去太陽換ayton 貼埋payton張約 因為比左payton先match 到 salary
所以太陽應該再比d second round pick補償
唔擔心
同當年trade走monta Ellis 換bogut差唔多
Poole唔阻住大清打我已經覺得係good trade
今年1500萬 下年係完全non guarantee
咁都唔識?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞