(2022-23 我不能接受) 金州勇士球迷討論區(209)Golden State Warriors

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Poole師弟嚟, 打法又差唔多
好似話係仆既大學學弟黎
基本上已經問哂29隊 得呢個選擇可以清得走仆
唔清走仆 綠又唔返黎 仲邊有得揀
個樣好撚似

頂住檔先

睇下帶唔帶到二隊
Or 之後再trade

解決既始終要解決
留佢係到 隊波散硬
迫死自己
清走Poole唔係問題, 換嘅係波狗先係重點, 仲要同一隊琴日先trade走一個啱勇士用嘅內線
無其他option
好環保
你又知
你當係
其實阿仆份約有部分係目標獎勵黎,但佢唔會做到防守第幾陣,入all star 之類,所以根本拎唔到咁高人工
屌之前可以諗一諗本身個情況先
1. Dray已經跳出咗
2. Poole隊内相處問題(呢個我地真係Judge唔到, 但肯定唔係好, 只係唔知去到幾劣)
3. 今年, 下年, 後年薪酬條線

我暫時會咁睇
1. Dray 講就話想簽返三年同Curry共同進退, 但某程度上好似迫緊勇揀 Poole定留佢咁, 如果唔郁 JP, 可能出去其他隊都未定
2. 睇好多報導都話 Dray想和好但 JP唔受, 大家係同事, 但勇一向以來文化都算係成個 family, 咁傾唔埋就唯有急走
3. Playoff表現根本冇人想接手, 肯接手都換唔再乜野返黎
4. JP season都場均 20分場, 遲啲新 CBA下都唔會算爛約, 佢咁想 carry咪睇下佢打巫可以打成點, 但我始終覺得佢係除分冇問題但其他方面天花板好低嘅球員, 呢啲球員過往係 NBA比比皆是啦, 食之無味棄之可惜咁解
5. 貼首輪 pick其實冇咩問題, 證明佢唔走唔得, 本身都係留黎煲粥, 揀到好野 kerr 都未必會用啦
6. 有後續換人
7. 就算冇換人, 之後同 klay 同時間完約, 操作靈活啲, 其實到時 Curry都 37 38, 到時先再大執
8. 幫手養苦命

利申最撚僧 CP
呢個package你同我講bid唔贏塞trade KP個價咪撚玩啦
我唔信D trade 只係單線咁傾
人地巫知你想甩 poole, 佢KP 又唔愁甩唔到
緊係唔用KP 同你換啦
屌之前可以諗一諗本身個情況先
1. Dray已經跳出咗
2. Poole隊内相處問題(呢個我地真係Judge唔到, 但肯定唔係好, 只係唔知去到幾劣)
3. 今年, 下年, 後年薪酬條線

我暫時會咁睇
1. Dray 講就話想簽返三年同Curry共同進退, 但某程度上好似迫緊勇揀 Poole定留佢咁, 如果唔郁 JP, 綠可能出去其他隊都未定
2. 睇好多報導都話 Dray想和好但 JP唔受, 話大家係同事, 但勇一向以來文化都算係成個 family, 咁傾唔埋就唯有急踢佢走
3. Playoff表現根本冇人想接手, 肯接手都換唔到乜野返黎
4. JP season都場均 20分場, 遲啲新 CBA下都唔會算爛約, 佢咁想 carry咪睇下佢打巫可以打成點, 但我始終覺得佢除得分冇問題外, 但其他方面天花板好低嘅球員, 呢啲球員過往係 NBA比比皆是啦, 食之無味棄之可惜咁解
5. 貼首輪 pick其實冇咩問題, 證明 JP佢唔走唔得, 再講本身啲簽都係留黎煲粥, 同埋揀到好野 kerr 都未必會用啦 又要養...
6. 有後續換人
7. 就算冇換人, 之後同 klay 同時間完約, 操作靈活啲, 其實到時 Curry都 37 38, 到時先再大執
8. 幫手養苦命

利申最撚僧 CP
可能巫要勇俾兩個首輪 點制
唔會揀大齡新秀Podziemski掛
Jaime Jaquez先啱
本身 jp一輪尾, 扑得中咪當 bonus, 冇咩蝕唔蝕嘅
太子就真係蝕到入骨啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞