(2022-23 我不能接受) 金州勇士球迷討論區(209)Golden State Warriors

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
都無乜其他可行trade提供到(其他隊要肯)
而家多數純屌
坦白講本身根本係死局
一係踢走哂dg klay重新黎過
一係三個留到尾
而家咪行緊第二條path
22年 be like:
佢哋想要太陽咁先係win now
你都唔好FF 仆古毛就可以換到好野
其他隊見仆一律reject
跌晒watt 啦 ,唔通話10年前3老仲係度咩,醒下啦
你點都說服唔到我呢個package加埋古/Frp會爭唔到KP
弱隊係咁
輸得多 你睇隊友都唔會順眼
真係寧願要KP or KAT
咁first round pick 都有頭20保護
基本上好似今年咁都保護到
只係個細節未出哂

Cp3 市場價值應該都唔會再高
所以如果打算季中交易
不如直接家下cut咗佢

我估大家都消化緊呢筆交易
5換2 係一個幾大嘅賭博
我估都約咗會change 係未消化到(包括我)

我覺得Kuminga 應該最大得益
Cp3帶隊能力regular 嚟講,無可否認係好過curry
Kuminga 直頭會空接到griffin咁

問題係cp3 started 定bench
會唔會再有交易
就等交易市場開啟
咁勇認為古可以提供即戰力 就唔拎出黎
21年你哋又咪係咁講
首先依家管理層明顯就係決定win now
四年毒約換一年毒約(第二年非保障)
我自己覺得波縮的經驗對隊波係有正面作用
就算無用tank 1年大清都係37歲
之後klay都完約就可以大執隊波
如果留仆留4年的話到時大清已經40歲
話就話依家trade仆係價值最低點
倒不如俾留仆下季刷靚數據之後先再trade
前題係要仆真係打到出嚟(我唔理佢係扮仆定係真廢)
我自己就覺得仆無可能打到出嚟
而且更衣室炸彈一日留喺度對隊波只會傷害更大
不如盡早拆走炸彈

二來管理層喺廢鳩續約問題
必須盡早表態先有得同廢鳩傾續約
今日走仆消息一出仆就unfollow咗廢鳩
就知道廢鳩嗰一拳係無得救
廢鳩同仆必須二揀一

第三有人質疑點解要放走Rollins PBJ同首輪簽俾巫師
仆依家係價值最低點唔洗講
管理層決定win now就唔需要諗未來
反正Rollins PBJ上年都唔出得多
少咗佢地都無咩損失
而個首輪簽係2030年
到時三老都已經退休
依家決定win now就無需要諗到咁遠
之後隊波點執咪到時再算
勇士 2022/23 球季總薪資 US$192,386,134
2023/24 暫時未計廢鳩/2件draft新仔,10日約果個唔理,DV走埋
Curry/klay/wiggins/looney/gp2/kuminga/moody/Cp3/lamb/Ty
原來lamb同Ty下季都係$1,761,752
CP3都$30,800,000

總共:US$180,935,236

屌都係冇咩錢簽廢鳩除非廢鳩肯降薪2千萬續返黎
不殺仔巴
你係咪忽略左三老年紀問題?
同埋22年playoff 班role player質素好過23唔小

依家你連湖都打唔嬴
三個留到尾就唔好咁樣倒貼送走poole啦
如果你問我
今年而家呢個form點都順眼過舊年個4不像既form先
仆唔走 綠唔返黎
除非廢鳩想轉湖
唔係嘅話留隊一定降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞