USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
BACKDROP算好, 正面我覺得恐怖好多
但正面反而冇Backdrop咁受歡迎
今日亞冠決賽
個個後生仔去晒睇波
因為逆行無咁恐怖
順行第一下勁似跳樓, 因為佢剩係鎖你隻腳
我想問喺app用Apple Pay買咗,佢會喺email 幾耐先send個QR CODE
無人講JCB lounge 坐住排飛天翼龍
香港無卡享受到
東亞唔得咩?我reg到
oh, 我以為果頁剩係俾台灣登記
唔係淨係For台灣issue既卡咩
聽日就去了 好緊張打算七點出發 七點半到門口
有無農夫巴絲 教下路係門口係咪得一條隊?
開園再發幾條隊拎入場卷入場?
今日去 雖然落足成日雨 但係冇乜人乜卷都唔洗拎
好多嘢都排得好快fp 買咗都覺得唔洗用
玩咗3次mario kart, 3 次harry potter ,3次yoshi
≪本日、5月7日(日) #USJ #ユニバ 混雑状況≫
★大雨
★開園時間 7時30分 (公式8時)
■混雑度 『大空』
任天堂エリアは終日フリー入場
スパイファミリー16時45分に配布終了

■雨でUSJから海遊館に行き先変更する客続出
海遊館は210分待ち

https://twitter.com/usj1/status/1655161788781170691/photo/1

今日落大雨, USJ D人去晒海遊館玩海遊館要等210分鐘
USJ反而無人MARIO任出任入

JR站經Citywalk行去或園前飯店等行去係綠色線
Port Hotel & Port Hotel Vita 行去係紅色線

印象係紅色果邊人少啲
唔係你張圖右邊先係EARLY ENTRY咩
唔係, 果邊好似係經JTB訂酒店果啲
雙K買嘅係紅色呢邊
但我無住個邊酒店
準備出發去巴打講既綠色線等
今天5月8日, 日本政府將 COVID 降級, USJ 和 TDL 都解除限制, 依家遊客可以同角色們擁抱
原來今晚toyota員工包場,下午2點開始會多人
順利玩咗庫巴、耀西,50分鐘玩哂兩個
侏羅紀、蜘蛛俠、小小兵直入
睇下玩唔玩到單人哈利同叮噹就搞掂
係,我之前都見到
但樂園都係7點關?定佢地夜晚仲繼續玩
7-9pm啲ride只限包場人士玩
非常好
拿拿趣排咗叮噹先,夜啲包場可能會早封
4-5點先再排哈你波凸,順便睇埋夜景城堡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞