USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
朝早未開門前條條隊都係
提早入園嘅喺最右邊

中午過後先入就跟職員指示
有時要去咗右邊檢查隨身物品之後先再入園
啲遊戲真係好短
好彩有fp
冇既要等2粒鐘但玩1分鐘真係
自從19年改咗票價浮動制, 唔同日子,假日/平日人數差距細咗,因為:
- 遊客多數幾日喺大阪, 會揀平啲果日去
- 貴啲日子樂園遲啲關門, 補番排隊用多咗嘅時間

依家仲會影響入園人數嘅 factor 有:
- 天氣: 落雨果日即刻少咗揸年票或未買飛嘅人
- 優惠: 3月果期USJ搞咗個畢業生1日價玩2日優惠,結果勁多學生入園
- 活動: 3月剛開始 Cool Japan, 好多人第一時間要玩多啦A夢/Spy x Family/柯南, 嚟緊7月有夏天活動
- 公眾假期: 要睇日本假期之外仲要睇中港台韓假期, 好似今個星期端午節多咗台灣人

8月日子普遍會多家庭客, 因為學生暑假
但8月最後一個星期傳統係無咁多人
想問下USJ啲LOCKER大唔大,因為得個Mystery Ranch 2 Day 背窶,都幾大下,驚放唔落
多謝巴打,好詳細
咁如果28/8去,你會建議直上premium 定叮噹ep7加排隊翼龍同蜘蛛俠
FP7 夠
蜘蛛俠幾乎唔駛排
翼龍一早排玩咗先就得
今日算正常啦
琴日同今日排隊等候時間完全一樣
一個game排40-60分鐘好正常啦
大約1個鐘排1個game,一日可以玩得晒大部份遊戲
唔可以用香港迪士尼果d一個game排5-15分鐘去比
因為USJ癲起上多人嚟係要排240-360分鐘
以前無人流管制最勁見過xr ride 720分鐘
今日好多都係80分鐘-180分鐘咁上下
傳統嘅3月尾係唔係旺季? 定只係咁啱今年係3月出event?
入環球官網買唔到monster hunter 飛
有無人知點搞
好少人買premium
多數係VIP, FP7 或FP4
第一次去就FP7
去過幾次就FP4
有$$$$就VIP
無得搞
個個都係咁
佢當你盜刷
間唔中試下碌多幾次啦
你都係碌多幾次先買到?
想問做農夫第一時間沖去Mario園區係咪一定入到,定可以係app拎整理卷,因為買左harry potter fast pass,如果拎整理卷 會唔會撞Mario時間嫁?
想問如果kkday fast pass7顯示售罄同klook顯示即將發售嘅話,仲有冇機會買到7月尾fast pass?
5月尾開賣
應該賣哂
https://castel.jp/p/6185

CHECK THIS RECORD
THE SINGULARI HOTEL
依間就係我講果間光芒酒店
D設備好新,有大浴場
我就算去其他地方都係住依個集團嘅酒店
想買5/7號 fp7, 官網 klook kkday都賣哂,
仲有咩方法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞