USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
預測點check

25 去
#1 - #3有
食完嘢玩禁忌之旅會唔會嘔?
因為係旋轉吊機
我自己覺得還OK
但有絲打話玩完好暈, 因人而異
睇完唔明

https://usjreal.asumirai.info/index.html

講緊呢個?
依家官網係唔係block哂香港信用卡
用左red card 同 sc card 都出error
無FP情況,親子遊+個大肚婆:

好多人問任天堂整理卷,其實只要一早去排隊,就唔駛理。
我個日話9:00開園,8:00放緊人入去,8:30正式開園。(我7:45到門口排隊)
之後一直向任天堂加快腳步行,唔駛整理卷直入,即排庫巴,30分鐘玩完。
玩完庫巴再玩耀西,玩完耀西就排餐廳,個陣唔駛餐廳整理卷,直接排隊,排到就俾錢->拎飲品->等職員帶位->坐定->有職員送上食物->職員幫手影相->食完就走。
如果想影夜景,先再抽整理卷,但你預夜既時間唔會玩到庫巴。

好玩既機動遊戲我會咁排(以我玩過既體驗):
XR叮噹->向前乘車遊->庫巴->翼龍->哈利->逆轉->侏羅紀->小小兵4D->大白鯊->蜘蛛俠->小小兵乘車遊->耀西
PS我唔驚過山車。

XR叮噹:全包哂眼,好正睇得好清楚。
向前乘車遊我:覺得好玩過逆轉。
庫巴:如果可以用XR叮噹個款眼鏡會更好,但嚴格黎講,我當佢係機鋪賽車遊戲。
翼龍:今次無玩,之前玩過,係刺激,但無離心力,唔駛驚。
哈利:睇佢個景,有D得人驚,真係好大隻催狂魔,但如果可以翻新就更好,見有D舊了。
侏羅紀:係得最尾個下有離心力,但好快過,同埋過程真係會少少驚嚇,個環境導致。
小小兵4D:都係個句,如果有XR叮噹款鏡就正。
大白鯊:日本妹傾力表演,正。
蜘蛛俠:無咩特別,感覺要翻新下先得,無咁逼真。
小小兵乘車遊和耀西:追求刺激既可以唔玩。

你玩到海洋公園既越礦飛車/海盜船,承受到個到離心力,你可以玩哂全部,因為離心力黎講,得侏羅紀同乘車遊有少少。
你受得到少少暈,你可以玩到全部,係得哈利波特轉得勁少少。
基本上所有機動遊戲都鎖到你好實,其實同迪士尼個款過山車差唔多,玩到既都可以玩哂全部。
餐廳都要排?排幾耐到,幾點開始排?

如果我住usj酒店, 係咪返去食好過?
5月8日去黃金週後第一日,星期一黎
預測係擠擁
出發買飛前可以睇下人流預測網,同埋避開日本人假期
係得個間MARIO餐廳排姐
如果唔係特別想食或打卡,可以去其他園區食
或者玩完哂,出左USJ係外面D餐廳食
起度一日,出左去係咪唔可以返入去?

咁可能其他餐廳算
你買張一日門票黎,出咗去應該入唔返呀.
唔駛驚入面無野食,園入面有小食又有餐廳.

如果你玩到佢閉園,正正常常7,8點走,出面仲有餐廳開
揀13試下,但睇埋天氣預測先,好天去玩開心d
可以7點半去到門口等開門,一開波就衝Mario ,玩完出黎,再去玩叮噹,哈利
你目標唔多無問題

記住單人既話記得排單人隊

我見過幾次有d人得一個人都排正常隊,蝕時間
想請教下條power up 手帶值唔值得買?
用得一次,下次都唔知幾時再去
18號,咁都撞中落雨
都CHECK到,但預真係參考,
你可以臨到時先買飛,同埋睇下係A-D邊類門票
好似我買個日係A門票,
可以一直去到幾個月之後(好似),總之就唔係限當日要用
所以你知你去個2日係邊類,你可以買定先,都可以入
↑以上有錯可請乃巴/M巴糾正

同埋你2人行又想玩哂,不如買FP,安全好多
見到想去既日子由a變左去b
想問下佢係會不停咁變?
下星期都覺得有機會落雨,都係廢事買fp
你7月暑假,應該都會多人...
變唔變就唔清楚了...等另外2位高手巴打答你
但你想玩哂,食哂,真係買張FP好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞