USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
黎緊第一次去USJ..
有問題想問問各位

1.建唔建議KKDAY/KLOOK買門票,FP就英文官網買?
2.英文官網買係咪無需擔心信用卡碌唔到嘅情況出現?(見部份巴打話比錢果陣碌唔到)

麻煩各位
岩先禁FP,全部都寫Disabled
但點解禁,唔係好明
MON HUNT如果上網買唔到, 係咪要係門口售票處先買到?
機動設施門口買唔買到啊?

柯南疫情之前年年都搞一次
每一年解謎既謎題唔同, 故事都唔同
除非佢下年唔再出電影, 就有可能變BIO HAZARD或者其他
如果你去果日唔多人
門口有機會買到
1) 門票無所謂, 邊度買都得
2) 英文網都有機會碌唔到卡,但英文網用IOS上可以用APPLE PAY比錢
thanks 巴打
祝你一世平安

有問題再向各位師兄查詢

希望可以帶到一個難忘嘅回憶比女朋友
Thanks, 如果出發前係便利店買, 可以用信用卡俾?
如果開園唔衝Mario, 衝邊區會比較好?原本諗住衝HP, 但啱啱睇app見MINIONS要排170分鐘…即刻諗緊係咪要換一換,明明MINIONS之前都唔係大熱門game…?
今日有本地學生校外活動入USJ (應該話最近都有)
有時會一大班跟隊玩同一樣嘢, 好難估邊樣多人玩
想問下如果想傍晚時間入mario, 係咪晏晝先係app抽整理券?係咪要成日mon住幾時有得抽
想問下mario手環值唔值得買,買左fp7得個半鐘係mario入面,係咪環排好耐隊先玩得手環啲遊戲?
係,要望住,最好一早入,慢慢望實
睇你係咪fans 姐
我就無買,買完庫巴耀西影相食餐廳就出黎
上網睇一睇
驚見成個月冇哂fast pass賣
唯有用窮方法 早d去搏一搏
好怕入唔到mario園區 唉
都話係「拎」,唔係「抽」
點解個個都話抽
抽果個係廢,唔會拎得到
睇多少頭po+追po
究竟你地起邊度睇到話抽
衝XR ride或飛龍

Minions唔係熱門game

唔洗怕玩唔到

9成日子都係排15-60分鐘
7月尾前,做農夫一定入到
你都係要用網上果個系統買

只是比錢果時簡去便利店比錢

不過落單後1日23:59前要比到錢

同埋只能買3日後嘅飛
因為東京迪士尼有啲表演係要用App攞位
個機制係得抽選, 唔係先到先得

然後好多人都係照搬TDL果套落USJ度
全部都講抽整理券

同樣啲人會照搬TDL嚟問嘅有:
- 住TDL官方酒店包15分鐘提早入園, USJ無 (日本JTB旅行社有賣酒店+提早入園套票)
- TDL App 可以用嚟買DPA(快通), USJ App 只係開返網頁版俾你買
早半個月已經賣晒
我去到門口佢都係叫我上網買
但張信用卡突然用唔到,明明fast pass都係用同一張買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞