USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
日本人幾時都可以去
唔同我地, D GAME佢地都玩到厭啦
下個PEAK係7月尾至8月日本學校暑假
好睇你個人
夜晚凌晨無得出去蒲
如果你想一家大細住主題房, 可以試下, 但價錢唔平
如果想近D休息, 住USJ隔離間光芒, 有大浴場, 同埋房入面D設備都比較新, 電視都有YOUTUBE功能
1. 小學中學高校8月24日~8月31日, 大學一般去到9月1日, 暫時未知暑假會點, 但有可能會同今年3月一樣咁癲, 排150-220分鐘果段日子咁

2. 可能D日本學生約埋暑假最後一日去玩

3. 8月好難講, 如果爆晒人, 我諗你去餐廳食野都會有困難, 分分鐘要排成粒鐘, 而家未知8月係點, 好難答實
咁癲?咁三月嗰時會唔會話用到express pass都要排?
我見express premium 咁多隻game,但又好多隻限時,如果express都要排好似變相好趕咁
3月果時癲到要封園唔賣即日飛, 多人到FAST PASS都要排20-30分鐘
如果照你咁講,就算我買premium 邊個時間都差唔多
如果你第一次去, 撞正高豐多人日子, 會好爽的
但係如果你第一次去, 撞正無人去既日子, 其實有無fast pass都無分別
所以係一場賭博
由其你簡依d暑假日子
真係唔該哂巴打你
咁如果依你經驗,以下premium 邊個時間會好啲?七隻game限時,五隻game自選時間
第一個
因為11:50 玩完yoshi可以順便食埋mario餐廳, 跟住13:30玩哈你波特
應該唔使擔心?
想買8月1或2嘅EP4,包多啦A夢
我揀2張佢話冇,1張就有得揀時間
有冇可能分開兩次,各買一張
Fp 乜唔係只可以玩一次?可以玩無限次?
vip5/8可以, 時限內你想玩幾多次都得
想問吓7月19/20去唔快證會唔會多人到黐線?
VIP 係有個導遊帶你去玩
有5個鐘或8個鐘
出發之前會同你傾好有咩想玩, PLAN完佢就會帶你去
全部唔洗排, 直接行員工通道
就算食野都係佢幫你安排
但一定要4個人一齊行動, 你當係鴨仔團咁樣

八月尾去諗梗邊個time slot 好,太多選擇
42呢個係咪都ok⋯開始前同完左 諗住闖下其他無咁熱門既 蜘蛛俠果啲
想問吓個app咩事改極都係韓文可以點樣改返中文/英文都得
電話設定>地區轉香港=英文
轉台灣=中文
感謝
想問如果而家買vip Mario 抵唔抵玩,見有朋友話包Mario 加4個fp,但係得1/7有飛或者玩完夜晚要飛有無得啦即日買或者點㗎,無嘅話好似買fp4算。唔該大家
VIP mario 係簡短版vip, 好似3小時
玩mario果時一樣會帶你行員工通道
想玩戴眼鏡果個,其他都無咩所謂所以都好糾結應該要點買好,如果買fp又好似加少少錢入到去加送入面啲遊戲咁或者就直接做農夫賭吓無人,fp都索性唔買
門口到底排邊條隊
巴打,好多謝你之前答咗我咁多問題
我之後自己再做多咗research想再問多少少
因為主要個concern係另一半覺得premium好似唔係咁抵同怕啲時間排得好密
其實USJreal個預測人數有幾準?

我見佢預測八月尾只係B, 我睇番之前B嘅排隊時間,B嘅日子基本上唔使點排,咁買premium又好似真係唔抵,見佢其他非熱門game其實唔洗點排好耐,好似EP7都夠做
咁我再搵咗另一個網USJinfo,諗住睇番過往八月個人數係點
今年三月:

22 年八月:

19 年八月:

預測 23 年八月:

好似望落八月無三月咁癲?我八月底洗唔洗上到premium?(其實價錢係ok,主要係怕個女人買完發覺唔使點排會鵝我,但買咗EP7之後排到on9又係出事
巴打你點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞