USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
來緊成個7月都雷雨,唔荒唔玩水
8月尾準備第一次入場
打算買FP4(包mario世界)是但一款
係唔係大約$1000~1500(FP4) + 470(入場費)? 我有無理解錯
爬左文 我想問係咪依加連香港卡用Apple pay 都比唔到錢?
唉,7月19去,已經買唔到快證,仲要好似落雨
我一個幾月前買呢個星期先岩岩搶到,你乜咁遲呀
起碼要早個幾月買
多謝你爬左文,我仲想問係咪我問題點解比唔到錢
因為屋企人臨時先就到時間去一去旅行
希望到時啲嘢排60-70分鐘到
唔同諗住入餐廳食 排埋一定唔洗玩
含得能果日星期三希望唔好太爆人啦
落雨去咪反而冇咁多人
岩岩終於去完usj,我平時完全唔敢玩機動遊戲,少少離心力都唔得,disney個space mountain都唔想試,但因為係哈迷,所以覺得點都要買fp入去睇下玩下分享下少少玩後感
一朝早見冇乜人排蜘蛛俠,又知佢就黎唔做,聽fd講都係坐車仔戴4d睇下野,以為兒童向,點知都已經嚇到我仆街,都有唔少離心力位好彩係戴住眼鏡所以都好似仲勉強接受到
之後用fp去玩庫巴,呢個程度最岩我
之前做左好多心理準備,又已經比蜘蛛俠warm up左少少,玩哈利波特果時雖然都好多離心力好驚,捉到扶手勁實,但都還好,d畫面好靚出番黎隻手冇晒力拎唔到野
中間去左玩柯南,第一次玩,全日文聽唔明,有d迷茫所以搞到冇想像中好玩
最後見侏羅紀個船冇人排,又係問過fd話只係少少濕身印象中冇咩野好快會自己乾,最抵死自己又冇做research 上到去見到有路軌已經覺得唔對路,仲要安排坐第一排,最後見佢一路上斜驚到我喊左出黎好想跳船,最後衝落去果下係冇心理準備下玩左人生最激既遊戲,想叫果下連聲都發唔出,仲要成身濕晒,離忘至極,一落船講晒粗口
本身想玩埋哈利個鷹馬可以望住城堡靚景咁玩,但從來都唔敢上過山車類既野所以都係冇玩到,其實係咪同forbidden差唔多程度?覺得forbidden係做足心理準備下都算可以接受
鷹馬係真過山車
除咗高低差細同速度無咁快之外都係幾刺激
原來8:20分開門,都要排到9:15先入到園
我遲你一日去,9:05左右先到門口到但正常入唔駛點排,我諗9:20已經入到園內。。我本身都諗住早一個鐘去但訓過龍,咁聽落其實都唔想早一個鐘去排?
唔好灰
我出發前一個星期都話我去嗰日落雨
結果係70%好天(熱到pk)
30%落雨(其實都細雨)

不過我fp好早就買落
我都係就咁用信用咭官網買
但係我個acc係n年前買fp嗰陣開落嘅

同埋宜家好天真係好撚熱,玩水都正
場內商店連底褲都有得賣
濕晒都唔驚

鷹馬30秒左右

得第一下,
仲同迪迪尼sea果個蟲蟲過山車差唔多
因為我排左正門嗰邊d隊入
可能去右邊會快d
呢個我唔肯定
但係我都好肯定入到閘都9:15左右
因為一拎完0940 mario我仲有幾個字睇左商店,鎖定左某d手信同埋買左頭箍先入去mario
你有頭箍d staff都熱情d
我上星期6月尾平日去 如果冇fp Mario排120-190min
我慶幸自己有fp 15-20min有得玩
同埋食肆都好多人排
咁無熟人係日本便利店比錢可以點?
有啲公司有日本便利店代付服務

如果嫌貴或者淆底,去搵egl tour果d人幫你買,佢買咗2張唔同時間你都仲可以去實體店屌7佢,kkday klook果啲你屌到拆天都唔會理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞