USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想問下宜家係咪買VIP 導賞最抵?
我見po頭話哈利波特果區而家唔會封區 係咪都適用於旺季
黎緊7月尾去 諗緊做農夫定買fast pass好
相比起fastpass 7*
7月中 平日唔買fast pass 玩唔玩得過
Harry porter forbidden journey 如果易暈車浪真心唔玩得.. 🙊🤮
室外過山車類細雨唔影響, 反而大風先有影響
園內一定有賣, 搶$工具喎
用錢換時間嚟講效率最好
自由度大, 同一個game可以重玩幾多次都得
但價錢真係貴,8月最貴過30萬Yen唔係人人捨得俾
三月防疫限制未解除+日本學生畢業期都無封過, 應該唔會啦
睇app 今日咁撚少人
最多排30分鐘 咩事
學生未放假?
最後揀左星期日fp7
但冇叮噹?
有冇離心力/360度轉?
佢係一個打橫行既路軌,嗰排坐位我諗都有上下左右180度轉
無 360 度, 無倒吊
你個頭唔會低過你個身
但會有近乎瞓喺度向上望嘅角度

無咩離心力
會轉來轉去但全部都係順勢郁動
離心力無乜,係如果打3d 槍game 都會頭暈既就辛苦d. 忍到既係整得幾刺激
建議, 可以晏啲出門, 避開JR人潮
有幾間仲可以望到大門, 你可以見人多先開始落去
如果一家大細有老有嫩去, 攰嘅容易自己返酒店休息 (再入場要閘口搵職員蓋手印, 再入場唔係日日俾)
同埋果邊啲酒店只係星期五六特別貴,星期日至四幾抵住
柯南值唔值得俾錢玩?
唔好意思呀,爬咗少少文有幾個問題想問,希望有心巴打可以幫手解答

1. 我plan緊28/8去,想問過咗日本暑假未?我睇番po頭過往排隊時間條link,2022八月最後一個星期一好似啲排隊時間平均九個字,似乎唔係旺季?(定係因為COVID?)

2.承上,但我睇過叮噹啲express pass唯獨28/8,express 4已經賣哂,express7得番一張,唔係有咩特別日子呀話

3. 假設我攻頂買premium 嘅話,佢入mario有十一點同一點十入場。如果我想入去食奇諾比奧餐廳同買爆谷筒,揀邊個時間會好啲?因為我見佢set死咗11:20/14:10玩mario, 11:50/14:10玩yoshi。但入餐廳買爆谷要排隊,然後好快由到下一個game喺Harry potter要入場。時間好難預咁,唔知會唔會有建議

感謝
7月中前你做農夫一定玩得晒
第一次去唔洗震
6月尾去做農夫唔買FAST PASS絕對無問題
有機會入到
依幾日少人入場
夜晚7點MARIO解封自出自入, 唔洗整理卷
https://castel.jp/p/6185
落雨都會正常開
日本只係雷暴或暴風先會停止戶外野
侏羅記坐船遊果度有雨褸買
但最好去7仔 FAMILY MART果D, 差唔多價錢質地靚D
VIP送叮噹FP的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞