USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
尋晚官網系統好似俾買飛 traffic 整到死死地, 唔知整好未
因為有幾歲大𡃁仔同行,問過帶仔女去玩嘅朋友,就算買咗FP入到去都玩唔到幾多嘢,費事一日chur得太行。所以諗住多半日做下無謂嘢,例如去HP玩下魔仗,排下啲唔太多人嘅ride。
咁其實你都唔係好需要用提早入園
因為以你哋個pace其實果15分鐘都係浪費多
倒不如正常排入場好過
我6月去,買咗fp,但佢編比我個時間同巡遊撞咗,想問下知唔知HP園區近唔近巡遊路線?

12:50 ~ ウィザーディング・ワールド・オブ・ハリー・ポッター?エリア入場時間
    13:10 ~ 13:40 ハリー・ポッター・アンド・ザ・フォービドゥン・ジャーニー?
    13:40 ~ 14:10 フライト・オブ・ザ・ヒッポグリフ?
收到email了,但依家用咩卡都俾唔到,唔知乜事
6月邊日? 6/23前14時開始遊行, 6/24至7/3改11時開始
講彩數, 可以試下
1. 唔好用 Visa
2. 用 vpn, 開 incognito tab
3. 用第二部電話電腦買
4. 用官方 app 入面買飛
5. 官網英文版 usjticketing.com
6. 官網英文版用 ApplePay
7. 唔好試咁密, 隔幾個鐘再試
英文版apple pay dbs black mastercard秒過 希望可以幫到各位師兄
有道理,咁直接買1.5券 + full day個日FP搞掂
Thanks! 6/15呀🤦‍♀️哈利波特去呢區好似有啲遠😩
今日爆多人睇twitter 見到
今日日本假期多番好多人
但又無春假果排咁癲
都算正常
1115派晒整理券, 都算合理

≪本日、5月3日(水、祝) #USJ #ユニバ 混雑状況≫
★晴のち曇
★開園時間 7時15分 (公式8時)
■混雑度 『平常』
任天堂エリアは整理券。11時15分頃から抽選券
スパイファミリー10時45分に配布終了
你朋友去果時應該係勁多人既日子, 唔需要理人點講
因為唔同時期, 都唔同情況
依排4,5,6月只要非日本假期, 基本上都唔會多人得去邊
【14時開始】2023年5月8日(月)~6月23日(金)
你玩晒2個FP都係14:00姐
佢停4個位總共行50分鐘先會完
你玩完哈你波凸應該一出去岩岩會FIT晒見到巡遊車
想問英文官網買咗飛,但收唔到email點處理?
已睇過咗數都有confirm number
你CHECK下垃圾郵件有無
如果無, 要自己SEND EMAIL去英文官網客服問, 佢會辦公時間內覆你
唔該曬巴打

想問係咪可以scan 入場門票同Fast pass QR code 入USJ app?

如果你簡出QR CODE,
你買完之後佢會比2個CODE你
1個係門票
1個係FAST PASS (FAST PASS QR CODE下面會有個時間, 好似上面#79咁)
唔該曬巴打
有曬兩個code 但唔知點解用app scan時係invalid,係咪要到入場日期scan先得?
門票係入場用閘機SCAN
當日可以用APPS SCAN門票, 入落APPS, 之後拎整理券

FAST PASS係要比職員部手提SCANNER DO, DO完就會空格會黑左, 代表你用左
想請問下各位師兄,小弟上網請朋友代買左usj柯南餐廳,收到個QR code發現下面自己個名係唔知咩黎既平假名,但係confirm email 個上款位係寫住自己英文Full Name。咁係咪到時show passport就可以,定係要email佢地改?感謝各位
如果你用信用卡比錢, 應該會有下面依個畫面

CAP圖就得

如果搵唔到, 去番Webチケットストアの購入履歴, 入面會有
thx師兄係呢個
不過個購入者氏名係唔知乜鬼平假名
就係驚到時佢要對名嗰啲對唔到
各位師兄
想問一問我啱啱係klook買左飛, 諗住download usj個app, register張飛落個app度, 但係個app話"This park pass is invalid"

想問係唔係要入park當日先可以register張飛?定係係我嘅問題

餐廳排隊前面會對你PASSPORT
所以你要SHOW唔到購入手続完了個畫面比佢睇, 果度有你個名
如果佢話唔岩名, 再比個EMAIL CONFIRMATION佢睇上面你果個英文名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞