USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

睇下仲有無一開波排隊等入場d痴線野
係咪8:30排隊
就可以唔洗攞整理卷都入到Mario
我29/5去 目標玩晒所有刺激嘅items
5月29日未知, 但平日應該係少人.
for reference

平日
≪本日、5月3日(水、祝) #USJ #ユニバ 混雑状況≫
★晴のち曇
★開園時間 7時15分 (公式8時)
■混雑度 『平常』
任天堂エリアは整理券。11時15分頃から抽選券
スパイファミリー10時45分に配布終了

日本假期
≪本日、5月4日(木、祝) #USJ #ユニバ 混雑状況≫
★曇時々晴
★開園時間 7時15分 (公式8時)
■混雑度 『平常』~『混雑』の間
任天堂エリアは整理券。8時49分から抽選券
スパイファミリー9時59分に配布終了
知唔知spy 本任務書多數幾點拎完?
スパイファミリー = SPY FAMILY
thx
有無巴絲聖誕平安節去? 諗緊Xmas eve去唔去USJ好
留名7月去
18號去有fp4
10點先去到會唔會太遲
想知巴打幾時買fp?
最近買咗機票 發現18號個禮拜平日無晒fp
入場日2個月前既晚上11點
日文官網,熱門pass要鬥快搶
因為官網買仲可以揀時間
是咪用香港信用卡?
我用咗好多張信用卡都畀唔到錢
HSBC red
有時俾唔到錢唔係因為張卡嘅問題,係因為太多人一齊買credit card gateway full左有時同一張卡試幾次就得
我早你幾日
都係諗住10點到唔想太早起身
好肉痛
我自己之前12月中去嘅時候EP7 都係600幾700
依家6月同男朋友去EP7 要成11xx 一張
不過我去過就知道fast pass 嘅重要性
所以就算我平時好孤寒都好,依家千幾蚊張都shut up and take my money
Hsbc red card 秒過 too
買左兩次都好順
有冇睇表演攻略
係跟公式app早十分鐘到就得
(香港迪士尼係咁)
定人太多要半個鐘
定有位抽卷

(玩兩日 想一日全日睇表演)
今日俾我想像中少人 熱門遊戲冇pass既話大約等45-60mins
我9:30入園都抽到5:10仼天堂整理卷
係, 睇緊散步片, 荷里活美夢中午只係排15分鐘
巴打好運
以為黃金週多人但比想像少
唔知聽日點有年票入場
補充 終於買到啦
最後係喺apps入面撳
佢會彈返英文版個官網
比錢用apple pay過數就買到
祝巴打下個禮拜都順利
btw今日7點後落大雨 所以都果斷棄左Yoshi
但日本人好crazy 冒住大雨都照玩
離場前見到Yoshi等後時間都要50mins
荷里活美夢backdrop冇諗過會咁刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞