USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
如果落雨,
又係大人玩,目的係玩既...
可以著住雨衣玩
同埋好多等既地方都室內,落雨最多濕住,但人少又玩得哂
應該少好多人,玩都唔洗fp

不過落雨應該有d 野會唔開?
非年票嘅話
出咗去入唔番
唔同迪士尼
7月底至8月底先係日本學校暑假
7月中應該同而家差不多
如果你做到農夫, 流程分配得好, 可以唔洗買FAST PASS
無咁快
一般60日
係就係好浪費, 但買咗係體驗好d
唔捨得洗幾百蚊無謂錢就唔好買
隻錶可以同SWITCH連動拎GAME ITEMS
2個月後天氣點會預測到測到果個真係超人
除非有雷暴, 否則都會全開
落雨去先正, d人一家大細去晒海遊館避雨
USJ會勁少人, 叮噹都係

琴日就係咁
https://usjreal.asumirai.info/realtime/usj-wait-2023-5-14.html
2隻包嘅GAME唔同
圖果D就係
第一張圖果隻最抵買, 包晒叮噹+MARIO+哈你, 所以依張搶得最勁.
第二張圖少D人買, 除非你想玩過山車唔想排隊先會買
想問fast pass 可唔可以改日期㗎
突然之間旅行日期有change of plan
6月第一次去
本身完全唔玩機動遊戲,受唔到離心力
Disney space mountain 都唔敢玩(未玩過)
淨係敢玩小熊維尼 巴斯光年果d
想問下usj有咩野我玩到
本身hp fans 好想玩個禁忌森林,其實驚唔驚架?
買左10點柯南,岩岩先見到你話改左11點巡遊,喊出黎
無所謂la, 巡遊呢啲個個差唔多
依家從疫情解放之後應該長期都有巡遊
最多每年換下主題
今次睇唔到下次睇番就得
一般情況係唔可以

除非你有日本身分證+特殊理由
Forbidden Journey 唔快
只係坐喺張椅上面轉來轉去, 最盡只係轉到仰臥咁
驚嚇部分就電影果啲實體化咁, fans睇開應該唔驚仲好興奮至係

USJ 嘅 Space Fantasy 就係Space Mountain 果類, 依家期間限定做多啦A夢主題

巴斯光年咪 Mario Kart, 小熊維尼咪 Yoshi Ride
蜘蛛俠,minions,鷹馬,mario賽車,yoshi,咒回,屎樂比,旋轉木馬,柯南,水上世界

Harry porter好值得玩,如果space mountain都唔敢玩,禁忌我驚你玩完腳軟
https://www.oricon.co.jp/news/2279172/
公佈咗Spiderman個Ride 24年1月22日閉幕
由04年1月23日起剛好營運20年

未玩可以去玩下,嚟緊官方7/4開始會搞記念活動, 送 Sticker, 賣下周邊, FP

另外 Terminator 同 Backdraft 都將會收檔
你講禁忌森林我可能會腳軟?我見上面師兄話唔快,有機會驚既位其實會係咩?我諗如果冇咩離心力我應該ok掛我應該主要驚有速度,畏高,離心力。。
鷹馬都ok?見佢好似都有段仔爬上去再衝落黎咁
想問問 我經klook 買左門卷同fp
抽整理卷係咪要入左門卷落apps 再抽?
如果我兩個人去係咪將兩個門卷入落一部手機就可以?thx
超突發 蜘蛛俠 將於2024年1月22日停止服務

https://www.oricon.co.jp/news/2279172/full/
有離心力,佢係旋轉吊機

雖然唔係過山車,但係佢有一下吊高你,頭向前,腳向後,你會好似飛緊衝落去感覺

鷹馬得第一下轉彎chok,跟住無料到,細路都唔驚,鷹馬你都頂唔順真係要剪JJ
唔係抽,係「拎」,拎到無晒先會變「抽」

當日入晒兩張落一個apps拎就可以

基本上無人會理「抽」果個環節,因為唔會抽得中
有無巴打知 買左Express pass個遊戲OS會點?
岩岩1530-1600 呢個時段玩叮噹但去到門口OS左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞