USJ 環球影城 綜合討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
個樂趣就係喺玩嘅過程
你識日文咪係樂趣
認真想講, 個迷題由 Scrap 制作
玩過呢個 Secret Mission
我覺得內容量起碼等同佢哋二三千円嘅作品
剩係為咗睇個5分鐘表演+影相我真係覺得浪費咗
認真問,完全唔識日文解唔解到佢個謎底出嚟?
我覺得頭幾題真係可以試下自己解
似玩野外定向多啲
去到Last條問題先特別難

唔識日文咪好似樓上巴打咁
如果真係好想玩解謎Game都可以試下玩
頭6題都唔難,日本係小學生都識嘅程度
擦埋hint+Google translate點都解到

但Last應該會卡關
6月中去 想問而家係咪要去日本官網買定fast pass?
係,6月中嘅fp 4月中已經開始賣
祝你好運
你唔明第幾條問題
唔該巴打 已經搞掂咗了
最尾果條真係估佢唔到
想問下呢張係咪有得入Mario區?
5月17 fp4得番單丁1張
點先知自己張飛有無early entry
天文台+諸葛亮都預測唔到一個半月後嘅事啦
6-7月係台風+雨季季節, 你外遊點都要有心理準備架啦
16/5 應該唔會多人, 就算唔買fast pass, 做農夫應該可以玩得晒所有野

張fp有mario賽車, 梗係入得mario區啦
early entry要去klook+kkday買, 貴多120蚊
叫做【 2023 年】日本環球影城 1 日券+提前入園 Special Entry 門票
睇漏左
不過我去嗰日都賣曬 算好彩
想問下有冇人知點解6月26-30號嗰個星期平日FP7 多啦A夢嗰款咁快就no stock, 但明明早一個星期嘅平日就大把飛,感覺好奇怪

係咪26-30嗰個星期有咩特別活動之類?
無假期
亦都無EVENT
想問下1.5日券有冇得加提早入園呢?
KLOOK同KKDAY應該無1.5 + early entry package
如果你真係想要early entry, 你先去KLOOK同KKDAY買1日+ early entry, 然後前一日或後一日自己下午3點walk in即場買張半日券, 咁都係1.5日只係貴少少

不過, 講真人唔多入園嘅話, 就算唔用early entry, 1.5日乜都夠.
分分鐘你去果1日都玩得晒所有野
點算

Klook KKday無我想要嘅嘢
官網又唔Sd email 俾我登記

我搞咗好耐 佢都唔send email俾我

有冇人知點解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞