NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
網上評價張卡既性能係開ultra計上到144hz
仲賣到咁高價?

我張3080 10g 仲諗住放3000添
所以我就話儲下錢囉

唔同價,因為礦難後22年尾老黃出過新版,3060 12G ~ 3060 8G
3060ti g6 ~ 3060ti g6x
3070 (g104) ~ 3070 (g102)
呢批版本無礦卡的
1080 165hz 筆值3k
之後應該都唔會換2k 4k
有無邊張好介紹
係咪執張3070就得

仲用緊rx480玩2077頂唔順
新卡3070都賣成3千6
抵就應該6700xt抵啲
不過有新買新, 等到就等4060或者唔知幾時出嘅7700XT啦

唔該曬巴打
用緊2080 主要之後都係玩2K 多
有無建議升邊張好? 4070TI夠唔夠頂多5年?
4070ti出頭一個月 個個都話係一張入門4K卡
霍格華茲一出,4070ti只係一張較好嘅2K卡
幾貴既卡都不敵bad port,hogwarts+the last of us+啱啱出既jedi survivor搞到我想放棄pc gaming
要頂5年一定係攻頂架啦,等4090Ti啦
講4070ti壞話,等食腐皮啦
覺得玩AI先有需要買3070以上嘅卡。。

幾千買張卡玩埋啲垃圾game真係唔值
近期RE4 remake你點睇
應該要懷舊下 用低解像 低fps玩囉
DLSS戰未來
當日小弟無力
未能夠阻延腦場狗吹奏此垃圾卡
陷衆巴打信卻損千千元
呢度講A卡先會食腐皮
基本上出左新卡之後既新遊戲 舊卡係會無咁順 如果達唔到你想要既fps 唯有降畫質
N卡就每兩年出一代,可以推算保畫質年期為2年左右
我而家玩game都係開中或者再調低D 試過一開高畫質之後張顯示卡就會fufu 聲
我用gtx970玩2077 1080p low quality都滿轉 另加30fps都無
冇DLSS 冇AI冇RT
4060 一出 腦場仲精彩
邊度有日日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞