NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我都係藍寶石
原本我都諗住買藍寶石6900XT Toxic , 但係見到佢風扇設計勁樣衰

最後都係買咗XFX Merc 319 69XT
所以就算hu吹奏到佢性能點勁點抵玩都冇用
用過一次就冇哂信心
我giga

3060ti
屌你啦,越諗越後悔點解同價位唔揀n
因為冇撚同過價位
3300,3100
6800xt可以會再跌價
2百蚊夠去同樂街,加50毛兔。
咁筍嘅!有冇詳細地址吖!
人地2699 asrock 6700xt, 2999 asus dual 6700xt, 2999 msi 6750xt,你買3100
A記根本唔使出新卡打N記 , 瘋狂玩減價己經夠
N記driver一直都係賣點嚟

不過見今次40咁搞,我本來用3070,直接跳返去7900XTX算撚數如果40加價唔係咁癲同埋高階迫用12+4,我都想繼續用
我買嗰陣時最平嘅都係2999 6700xt

我貪藍寶石靚仔啲,都只係加100姐
咁又係,A卡賣嘅係比較良心嘅價

N嗰價的確係偏高
如果七月見唔到7800XT/7800/7700XT,咁AMD都好似唔多想整卡。

ATI未被收購個陣反而氣氛好好多
藍寶石卡靚仔really ?
見到佢嗰啲RGB透明風扇葉已經唔開胃 , 都係XFX Merc 呢啲低調冇RGB卡好睇啲
最少好睇過當時gigabyte嗰張gaming oc先
A卡只係食相冇咁核突啫 , 試問大家印像中高階顯示卡嘅價錢係幾多 , 即係以前講緊高階旗艦展示卡都係只係講緊賣5000-6000港紙
A記成條R&D Team 石撚左 ,冇諗過會搞到RDNA3高不成低不就。RDNA 30上打唔到4090,下打又貴過自家RDNA 2,而家分分鐘唔出80以下算數
幾同意用amd要夾八字,我由hd7870>5700xt,再到呢家6800xt都用得好順
你都識講以前
宜家台積電年年同你加十幾%價
Amd唔係要搶market share食相一樣會核突啦
我都係6700XT一樣就用
中間有D PATCH會黑 KEEP住UPDATE解決左好耐
我張7900 xtx undervolt 6% 都炒,頂多5%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞