NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
就係一拆卡見Die同背板位勁薄
應該係果啲位唔太夠搞到高咗
重新搽平返之後GPU 65°C果時
Hot spot就76-77左右
就係一拆卡見Die有個角位同背板對應位勁薄
應該係果個位唔太夠搞到高咗
重新搽平返之後GPU 65°C果時
Hot spot就76-77左右
下 我反而覺得靚喎 流線型設計好過rog果隻色九唔搭八既磚
1070一出就買,依加想成部換
睇中4070ti 但加少少又上到7900xtx
有冇A卡用家分享下會唔會多bug到用唔到或者硬件有問題
綜觀連登,都係睇你8字夾唔夾
我自己cpu gpu 都係A卡,有部係a + n卡,
用左好耐冇咩問題。
如果擔心,建議n卡,廢事俾左錢又周身蟻。
過來人,根本買A卡A U 就弱智,成日都有小問題
我買N卡只係6800 (係成超過10年)中過伏,無試過有問題
Intel CPU 如果有個類事,通常A U都會有(xx security bug)
4070Ti 你買黎唔行4K game 可以玩3年,因為唔夠 V Ram
你想夠 V RAM 起碼要4080 (16GB) ,但買得4808就想4090 (24GB)
我就入左4090
好似擲公字咁lor 睇你好唔好彩
我自己就唔好彩
佢個driver真係你想像唔到咁垃圾
A卡同毒品一樣 真係不可一不可再
無錯,當年連登、HKEPC 讚到飛起 Ryzen 我一出就買,伏撚到西
所以A U 無以後
如果你motherboard 都用amd既話應該無問題既
仲有A 卡玩唔到AI 畫圖,我買左4090N卡日日自動畫過千張比我J
冇睇過,點解A卡玩唔到AI Drawing?
反而好奇一問,你買咗新卡之後會唔會放咗張舊卡?

因為我都有啲興趣收10系列
行linux就畫到
自己用就一定會買返A卡,幫人砌嘅就N
建議睇少啲呢啲塑膠波
i+N日日都出post有事,但又當睇唔到
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=623522&tnum=1
I+N出問題一律推Microsoft ,A記就算係其他問題都踩死咗AMD先
得啦 知你日日玩AI啦
過來人,根本買A卡A U 就弱智,成日都有小問題 我買N卡只係6800 (係成超過10年)中過伏,無試過有問題
Intel CPU 如果有個類事,通常A U都會有(xx security bug)
4070Ti 你買黎唔行4K game 可以玩3年,因為唔夠 V Ram
你想夠 V RAM 起碼要4080 (16GB) ,但買得4808就想4090 (24GB)
我就入左
3060ti唔建議買?點解隔離po又話3060ti>3070
咁買邊張好如果budget 5000內
咁3080定4070好,見有啲巴打話4070性能低過3080
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞