NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有啲想買7800XT
但係上年先買6650XT....

同埋我都好少打機
Apex除左垃圾Ser , 垃圾Anti-Cheat , 多外掛 , 多bug , 垃圾matching 之外 , 其實都幾好玩嘅

但係咁多垃圾一齊出現就唔好玩了
與其用筆有限錢買電子舊產品,不如真係的起心肝儲返幾個月錢直接買一件用到三五七載嘅產品
飛機杯
GTX 1060 6GB ?
之前心態上都唔想用二手,但礦潮後d卡感覺唔值,上次為GTA5換機買1060 6G都係$2000咁上下,只係耐唔耐打下機(RDR2/Tomb Raider之類),因為返工已經好難成日打
如果你隻moon係FHD 144Hz,建議等4060
2K 144就4070或以上

仲用緊FHD 60,咁你買得卡就最好換埋個MOON
刀法失準4070無人買
其實4090同4080嘅價錢同效能都係相差30%左右
點解啲人會覺得4090係最抵玩嘅卡
而4080係最唔抵玩嘅卡
$699 3080 > +14% > $1499 3090
$1199 4080 > +25% > $1599 4090
see why?
呢個係筆值問題

如果筆值有限,一係減價AMD,一係加少少4090,一係12GB。AMD有得戰未來同性價比好高,NV driver好、光追同工作用途。
4080太閪貴
派燒肺嗰日腦場有個on9仔同fd去正都買皮1既rog白 4080
因為皮褸狗嘅新刀法都係以4090作為性價比基準

普遍大眾都係將價就貨,用兩年嘅時間等只能買到擠牙膏嘅節能產品
腦場都好行?你住西九果頭?
又係時候貼呢張gif開導眾生
有啲人鍾意逼鍾意熱鬧
咁係成個40都係垃圾 唔會存在90抵玩但80唔抵
啲人仲要玩膠買乜都話直接買90
住得近行吓腦場都仲可以

腦場嗰種壓迫感連抖氣都覺得辛苦
棍貼閪,奇蹟插入
棍貼棍就有
用旗艦性價比買次旗艦,咁點解唔直上買旗艦?起碼可以撐耐啲。

4080一早破發,4090可以企硬就知咩事啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞