NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
係呀,好多人都係玩下csgo lol apex 食雞呢啲要求好低既驚,所以老黃都唔care gamer市場
唔夠電多數會直接crash,會lag機反而係其他野導致

不過玩lol都疾,有無諗過自己上網/可能係lol本身問題

計落5600x+3060ti用550w都夠用,火牛先係最唔關事嘅parts
唔止係LOL 玩APEX CSGO都有出現過
係個畫面lag 聽聲都聽到係疾左既聲 不過係1秒左右就無事
所以唔係上網問題 我粒cpu同gpu ssd都係 半年前買 應該唔係依d野壞掛
但其他parts 會搞到依個問題出現?
你不如講哂你部機嘅spec先
比其他巴打都推斷下都好
全部都係多人遊戲
似係網絡問題
fps drop 定係 loss 問題我分得到
唔係咁呀
Ti又貴好多喎
有無開過工作管理員睇吓
背景有無咩程式突然扯爆你U/RAM?
所以呢到d人下下用4090黎比較都on9
退啦,呢個價買3060ti已經唔值
筆直好緊又急用就含4070,唔係既就等佢下次減價或上70ti
其實仲有一個可能,就係Desktop Wallpaper 用動態Wallpaper ,即係過咗特定時間之後會自動轉Wallpaper 嗰種。以前覺得動態Wallpaper 唔會好食資源,點知發現咗成日打機嘅時候都會突然間卡左一下,發現咗每次卡都係咁啱轉Wallpaper 嘅時間,從此以後轉返做固定就冇再出現呢啲問題。
咁值幾多先買
3千樓下
3200 cl幾先 幾多v 1.35v?
含!
windows 11?
開左ftpm?
更新bios
ftpm有bug
我明 我睇youtube都有咁嘅問題 窒一下+窒聲跟住就一路都無事
我估係ram有問題 不過都係斷9估
5600+b550itx+1070ti
其實有機會係SoC IF問題 , 睇下有冇出WHEA error
40 系有dlss 3, 對中階卡黎講frame gen 好有用。
講起 之前開自動underclock(唔記得叫咩名)過一陣就會自己息機 跟住出whea error 最後閂咗underclock就無事
窒機出唔出就未知 遲啲睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞