NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
同人工一樣
加完冇得減
點解唔減4080
而且會影響定價結構
同埋佢係40系都送100steam
有鬼佬改張3070做16GB VRAM, 0.1% fps, min fps, avg fps即時顯住提升

老黃死都唔加ram迫人買貴卡
點改的
4070/70ti 都可以改
香港破咗未?
點改 有3gb vram chip咩
本身開波49xx

有見過 4599 47xx
3080ti改24gb係咪唔駛換2gb chips直接係卡背加12粒1gb chips就得?
599 usd = 47xx usd
第一日香港已經有4699賣,唔使一星期再減到4599
本身就cut到有兩個空位
好似係buswidth問題 唔係有空位就可以加vram

3070改16gb都係換2gb vram chip
減到4000就可以買了
A卡戰未來,所以而家6000系遊戲表現反超30係唔出奇
有燒肺券都咁慘

不過我朋友手持1070都屌鳩40系賣咁貴jm9

話時話,3月STEAM硬件調查,3060/3070/3060Ti嘅用家有明顯增長。睇嚟有認真研究規格嘅用家真係少數,我估佢哋應該係為咗霍格華茲買卡,而且筆值有限佢哋買入呢批8GB卡玩2K就應該頂唔到幾耐,然後兩年後又要換卡。皮褸狗又再一次收割
我覺得係因為30系礦卡流出市場
你行3600?
礦卡流出半年前嘅事,我覺得要買嘅人應該一早買左。

突然有換卡潮應該係有大作影響。一般用家多數買全新,而且二手30都一律視為礦卡。
好多人將價就貨,呢到都有人七彩虹都買添
視乎張卡係咩condition 同埋有冇得check,礦潮期間嘅卡一律視為礦卡。
岩岩入左張rx6500xt
發覺load twitter J圖好慢 要3-5秒先load完
仲慢過我i5內顯UHD730定係我有野無set到?
如果AI巨頭自己成功設計晶片,然後唔再依賴皮褸佬,咁樣摩爾定律會唔會重生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞