NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
原來 躝屍趌路 係咁寫
聽就多 寫就真係唔識
咁睇你等唔等4060
6800/6900xt
16gb起碼
sell屎講野都好聽既?仲要係黃金
過渡一個月都係過渡

Sales都好信
緊係叫你幫佢清死貨 幫佢過渡

4070無人要 減落549USDD
6800xt/6900xt都減緊
一定夠
1060想換機 有冇砌機list
去隔離砌機po求,記得講埋筆直
我仲揾緊點砌好 老黃真係諗錢諗到出曬面 40系個切法跟本痴撚線
70ti打2k 144競技game可以爆fps 但3A未必上到
俾多少少上4080 但用落2k又太浪費 4k又穩定唔到144
最後唯一辦法就得返4090但我冇錢
首先要換個mon先
等下代
最後都未買,諗緊一係等4060定買4070
多謝各位巴打4070會唔會4060出既時候減價?
你條毒撚日日send煩唔煩?
4090 用乜野訂制線 好 ? fsp atx3.0 原裝果條 12+4 線 我厭佢硬
減就會減既,但可能要五月尾
因為而家仲係消費卷期間點會咁快減
3060TI夠推,咁4070一樣夠推。你自己可以上官網睇吓個spec,就知道個sell屎擺明幫手清貨。
30三星漏電廢熱,40台積電勁得嚟又唔熱,明顯係買新唔買舊。
而家咁多新技術玩邊會浪費張卡, 只會嫌唔夠.
有多餘既gpu power開DLDSR 2.25x試下你就返唔到轉頭
依家係 “VRAM誰大誰惡誰正確” 嘅年代啲Games真係大食咗好多...12GB都俾人屌唔夠駛啦

光唔光追都要睇vram夠唔夠
條友想你幫佢清埋果批3060Ti咋
就係因為多左好多野玩
邊個估到以前6GB vram開max都順玩既witcher 3而家next gen patch完ultra+ RT同dldsr一齊開食到18GB
其實我本身預算買4070ti
預用6年 玩日系驚多
SAO FF7REMAKE 個啲有 4K60fps就OK

但越睇文 見到vram差成倍
講到下個世代12GB VRAM已經唔夠用
就心思思諗係咪一下子4090 算
RE4 可能遲下玩

GTA6 呢啲唔知幾大食
預用6年不如攻頂等埋4090ti
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞