NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
不如買ps5好過啦
估唔到4070仲廢過3080
祝君好運
你咁講4090仲抵
但佢係60扮70
個效能級數都算得上4060TI,話晒同3080差唔多。

不過減料加價賣真係抵比人屌,呢張叫4070咪最多賣499。如果真係足料又同3080TI平手,相信599大把人搶住含
買AMD 根本就弱智

利申:買過AMD 3D card 同 CPU ,無一次係唔後悔
唔洗多講,我係狗衝Ryzen 既人
買1800 個堆,d底版同Ram 撞到仆街,個 ryzen chipset 勁多bugs

屌你老問,AMD ,食屎啦
ching 我都係咁 但係照用鎖完鏍絲都唔覺好鬆冇理佢 依家用左成個星期都唔見有事
2999買colourful
你都知係垃圾仲走去買
今代70或以下ps5算吧啦

以前560ti 千両蚊開心玩已經不覆返
幫人清死貨

NVDA 真係行狗屎運
本來出 display 卡就正正常常
點知挖礦炒起一轉
挖礦開始收皮就炒起 AI

依家根本對遊戲用家 don't give a fuck
AI demand helps drive NVIDIA market cap up by $329 billion since start of this year
https://www.windowscentral.com/hardware/cpu-gpu-components/ai-demand-helps-drive-nvidia-market-cap-up-by-dollar329-billion-since-start-of-this-year
賣一張A100頂你十張4090,淨係AI市場都賺到笑。
Gamer真係冇人權架,唔怪得老黃 4090以下全部減料加價賣。
再加上冇對手,老黃態度擺明就係"你鍾意就買,唔買就躝屍趌路"
Game廠係咪夾埋
下下咁大食
啲廠想要多啲 vram 好耐
你可以當皮褸狗咁度縮既vram係計劃性報廢
我估佢Thermal paste 無茶均勻?
係GPU Core唔夠散熱膏
噚日重上一次就正常返
Die上面茶到見唔到銀色就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞