NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
1080ti換4070有冇得諗
想繼續用住4790k先
希望遲d可以順玩2k gta6
講真
加少少4070ti
講到加少少我有經驗
Cpu太舊到時stutter 全換算啦
係咪睇太多sffpc reddit班癲佬喺度改a2000
GTA VI出PC版嗰陣可能都出咗RX8000 / RTX50
揸住張3080 零興趣換新卡
明明之前用緊1060 出2070 ti係幾想換

唯一希望係Intel同amd 下代生性
搭單問

我760
期望用5年 就算大作 唔洗開2最高 中效都接受到既話

係咪直上4070ti 最好
對 AMD 冇咩期望,希望 Intel 可以生性
2k目前4070都夠玩嘅

要唔要加多兩千蚊就自己選擇
岩岩收到美馬ROG4090
插左落機
頻率風扇轉速都睇唔到
開GAME得10幾FPS
跑OC SCANNER出ERROR
睇個款又係卡皇
呢張係第二張美馬ROG4090
上一張又係卡皇退左返去
好唔好拎去香港ASUS睇下定係直接退返美馬算鳩數
你點換都係lag 4790k會bottleneck
儲下錢換晒佢啦
gtx 6出果時 叫個孫燒比我地
都係果句 你粒cpu多數都好舊
比你換gpu 都係發揮唔晒 要換埋cpu
intel就算啦
還點都係要攞去搞,試下flash vbios睇睇得唔得
睇樣似過熱
唔係睇唔到 可能係係你睇到之前已經過熱 停止運作左 rog卡應該有雙bios
轉去performance mode/ silent mode睇下重有無問題
印度佬唔撈intel可能有希望
佢比人炒
intel蝕錢大放血
錢一定去晒cpu同fab
唔會好多錢比gpu 所以唔好期望太多
聽講話8K開始會慢
E家d廠家追色彩
話咩8K 轉16K,你屋企無咁大個位放80吋電視
一係70Ti一係攻頂90
E家抵玩係咪咁
4090>4070Ti>4080>4070
試晒面個MODE
都係一鳩樣

剩係睇到溫度
頻率功耗全部都睇唔到
跑GAME溫度最盡都係得50度
應該唔關過熱事
買兩張兩張都係卡皇
870/2610 咪睇到

用msi afterburner 同 hwinfo睇
e兩個software都睇唔到先係卡皇
rog software就由佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞