NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
要用6年
上4090啦
兩張都唔覺得玩到6年
Rtx4070,大陸已開賣
係 我連開 chrome 睇直播 都有機會黑屏 , 最慘要reboot,你買左邊張amd
3-4年唔換mon
4070就夠
6700xt
我明你,因為連睇youtube都可以驅動逾時
4K60 4070好似夠
邊個driver version,我apex/上網冇咩大問題
依家用緊最新個版本
睇你玩咩game啫
4k 60 夠啦

用緊3080 除左hogwart, 其他game 都好夠用
咁又係,大部份人都唔會全部都開哂ultra setting
我都係6700xt,買左2個月都無,一用就不停受驅動逾時影響,
以為係我部pc太舊問題買完拆落來無用,等3月重新砌過部新pc都係咁,
終於知係張卡本身就有問題3月中拎左去保養,但搞保養先知係假行貨rivi_幫手rma寄去廠整,
開頭佢地話2~3星期拎到,到而家一個月都未有,
whatsapp搵佢地客服成個星期唔覆機,電話時通時唔通,用a卡真係搵自己來玩
我會,除非開左ultra fps 會跌到60以下先會轉high/mid, 否則一律ultra

係想玩rt 就真係要買勁啲既
係,中過一次伏就知

之後都唔會再點諗a卡,n卡銷量好咁多唔係冇原因
C 兄邊間買左張假行, 我地可以小心D
係p_gasus買,本身我唔熟硬件野,開頭真係唔知有r_via保呢d咁的幫手rma都叫代理保的玩法,
唔係到而家都拎唔到卡打定輸數準備轉會買n卡上來睇下資料都唔知咁多6700xt苦主
4080 4K 俾cyberpunk 個path tracing 屌打 FG埋先4K 60上下
水貨當行貨賣,咁撚癲
睇片可能同mpo bug有關,呢個係ms問題,不過我driver用定一個version除非有新feature
飛馬又嚟料
其實唔止係睇youtube,打機會出事,我用word都試過出事,
我都搵朋友睇過,我地用ddu過類程式重新裝過新/舊版本drive又調過電壓風扇搞埋都係搞唔掂,
通常玩一陣2粒鐘內就會硬體死機要reboot,砌完新pc都係咁,最後佢先叫我去保
睇錯飛馬,不過上網搵唔到呢間舖喎
你買嗰陣個item有無寫明?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞