NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報29 唔撚買卡

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
運費可以揾美馬claim返
第一張退返9成運費
最後蝕左幾十蚊(匯率問題)
第二張照版煮碗退返去算鳩數
試都唔試 咁幫你唔到
未試清楚唔好怪張卡就得
第一張花畫面 CRASH 到WINDOW都死埋
第二張已經PACK好曬運費都俾埋聽朝有人收件
所以唔拆返出黎試了
遲D買返行貨先再試
THX巴打
忍唔到要含撚可以點
唔同牌子既4090分別大唔大
點都柒唔過 掘幣果陣炒價同人含果班咁囉

果批就真係水魚喇
唔計超頻版嘅話其實分別唔大(就算係超頻玩都好都唔會差超過5%)

最大分別其實都係散熱設計 / 供電用料 .
ching會揀邊張,但係我白色機箱想買白色卡,好似得兩張揀
我自己就唔會買ASUS(之前嘅售後表現嬲到差啲攞火水淋佢哋代理), ZOTAC 個樣就成塊M巾咁 .

撇除個人原因嘅話 , 咁我會建議買ASUS . (差價5000值唔值得就自己諗下 )
Giga唔係都都有張AERO白色嘅?
Galaxy都有一張
個陣時買到卡要影相
咁嘅話梗係揀Giga , 其次Galaxy
4090首批買家傻閪 , 唔講唔知以為佢哋買到限量版Bugatti
香港有無地方改2080ti 22g
2080ti背面好似冇vram焊點,點改?最多12gb
3080ti就有得改24gb
我暫時首選都係gigabyte aero , asus差成幾千蚊
一粒2gb喎

呢幾個月大陸最興收2080ti公版改水改22gb
咁就算香港有得改人工+料都一定貴到hihi, 呢D野只適合上大陸搞
想知香港有無民間pcb維修師

定得新高登果啲
全部都低
咁咪照買你目標嘅40系最平嗰張囉, 你都冇得揀
而家全港最平果張4090 係咪 pny 果張non rgb 版 , 其實足硫電同唔足電 對唔超頻玩家係咪無影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞