有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
亦都係蘋果壹仔賣紙走下坡既十年
劇情離地,但愛情觀點寫實。完全反映咗當時MK嘅核心價值。
Foxy down閃卡
仆街group project黎講又拍得幾認真
唔係啦 90年代有啲劇仲勁
本身天與地係倉底貨 冇野播先搵黎播
早兩年重播 發現溏心風暴真係好撚on9 集集都係鬧交然後和好
宮心計都係
一蚊雞保鏢 暈車唔出得屯門
2013年左右之前都係呢啲衫
長期喺大廳一個場景鬧交cls
以前可以成班frd一齊講電話講到天光
駁 3 lines 一個駁一個咁
而家又興完文青衫 興返y2k
只係覺得
果個年代香港仲係不夜城
零晨一兩點仲搵到鋪頭食野

而家似外國
八九點已靜
美好時光一去不返
我應該56k 年代唔識嘢先用yahoo, 因為比起aol msn之類佢算係有專門做中文頁既入門網站, 同埋全香港都用, 楊生又係華人, 加上後來為咗用地球村, yahoo account 都有3-4個, 大概都係00年發生,
但去到gmail 啟用前後, 仲要邀請註冊階段, 嗰時我就已經全面用google, 當初關鍵字搜尋好多人都唔識用, 佢地覺得分類搜尋先正, 而且google 好多內容搵出嚟都唔關事, 所以我都唔肯定人地幾時轉會
早年手提電話好大部, 又要另外搵嘢袋, 唔係出門口做日常以外既嘢, 講緊你返工咪用公司電話, 普遍係唔會帶, 咁週末先用咪一個禮拜叉次電, 同埋你部機唔講既話, 後來都有啲咩超長待機閒閒地係14-30日
買game書令我諗起以前會買雜誌
細個睇coco, supercoco, coco別冊
大個打波買XXL
有無人同我一樣試過駁3line 唔出聲,偷聽人地講野

果時好鍾意用呢招搵d女仔fd 問鍾意嘅女仔覺得自己點
90後都已經老到可以想當年了
我淨係知2000頭幾年啲fashion好撚核突 然後有啲仆街冚家鏟而黎復興呢啲仆街fashion 屌你老母周街火焰大喇叭
56k 上網響00年左右應該都係等淘汰, flashget 都仲會用因為寬頻都會斷, rm 睇人, 有啲人裝codec pack 就已經睇到,
但pc 應該200-233係主流, 家庭條件好上埋p3, 唔會仲係486, 已經有win95/98/2000/me 四套系統, 都幾肯定唔會仲用緊dos,
依家未識就交配吓先
你講邊方面on9?
以前個社會無咁多批判同批鬥

唔會有幅相貼咗喺 Facebook 之後,啲人就不問事實同證據,就直必自己稔到,但又未必係真相果嘅意見出嚟,未審先判就當自己講嘅野係啱

又唔會隨便影低陌生人做過啲咩自己唔順眼嘅野,之後喺 FB 道公審,但公審完其實係無結果嘅
真係查唔切地圖書就嗌的士台,台姐/各路英雄會出手幫拖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞