有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
janice應該係公司問題
跟住黎明
而側田印像中個陣串串地
班傳媒唔係咁鐘意佢
成日針住佢光頭黎講
之後又俾人影到係條街到同曹格打交
又係啊。
中學GRAD後,已經無咩興趣咁同啲陌生人咁做。
3GS未開始多人用whatsapp
Whatsapp去到3GS中期先開始紅,4應該係最多人開始上

講開最初whatsapp隻app要收錢
仲要係iphone收1usd,終身免年費
但android就掉轉,免費download,每年俾1usd
正正係呢個平台分別,果陣高登啲蘋果user就攞呢點笑an機,然後an迷又會掉返轉笑人有錢買電話無錢俾app年費
而家諗返都幾on9
an機+ipod touch

生活智慧+生活態度
嗰陣 search 外國嘢我已經用 Google 好耐, 香港嘢我先用返 Yahoo HK
你講水壺電話 ?
想知道00年代嘅後生仔係點
可以睇愛上我吧、這個夏天有異性呢兩套戲
仲有套叫無人駕駛,真係mk仔女嘅寫照嚟港台仲有套叫青春@Y2K嘅劇
上網只能靠 PC, 通常自己砌,裝老番 window ME, XP

ICQ 俾人淘汰,開始用 MSN

未有youtube, 係無人會俾錢睇戲同聽歌,winmx, foxy 咩都有,用window media player, real player

USB 都係啱啱開始興

同埋以前啲人鍾意劈酒,飲得多巴閉啲,而家諗起都老土

未有k pop, 日劇,j pop 先係主流
有套六樓後座
以前嘅後生睇Yes、便利同東Touch
當時呢3本都好少介紹luxury brand
最多都係LV,係介紹返潮牌多
Super Lover、Beams Boy同Hysteric Glamour
男仔就介紹木村著用,Red Wing
Janice紅到仆街喎
但娛樂雜誌好唔鍾意佢
佢每次嘅新聞都係話佢又肥咗,無人focus喺佢唱歌度
跟住唔記得咩事比人雪,然後佢個妹吸毒比人拉
跟住就好幾年唔見咗影

薛凱琪都係差唔多
雜誌日日話佢係長頸鹿
歌戲有頭威無尾陣
同男仔fd傾電話都傾成粒鐘
係到吹無聊野
Kay又係咁
雜誌成日話佢樣衰
跟住靜咗一排
出返嚟就比人話佢整容
過咗一陣就未婚生仔

之後樂壇無哂人佢先上位
3GS算係突破,印象中
所以極多人用
iPhone2 iphone 3G都有人用,但係係3GS先爆紅,但睇返原來都係09年嘅事
未有iphone前,得一兩個同學有ipod,已經好潮

我唔係潮人,嗰陣仲好細個,所以印象可能同現實有出入
嗰個年代大部分嘅明星都係雜誌老吹人格謀殺
彭浩翔 AV
竟然走兩種收費模式咁極端
有為咗林嘉欣睇過
都幾好
我記得以前會玩newsgroup,用FTP下載mp3,翻版game,動漫之類。
想問啲雜誌係咪屬於英皇定唔關事
我見英皇幾年前用自己嘅網媒拍陳嘉樂喊,搞到好多人屌7余香凝
手段好老土低級
sms 唔係同台免費咩?

記得果時為左同女神sms 轉用3
青春:
初戀拿渣麵
六樓後座
百分百感覺(劇集)

成人:
戀上你的床
十二夜

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/2000%E5%B9%B4%E4%BB%A3%E9%A6%99%E6%B8%AF%E9%9B%BB%E5%BD%B1%E4%BD%9C%E5%93%81%E5%88%97%E8%A1%A8

超多戲Twins D戲係屎D但好多都好睇
Sammi嗰啲全部睇過哂
有睇,仲有買兇拍人都好有年代感
仲有試過未有icq之前,玩Net Meeting同D唔識既人傾計,連線好鬼漫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞