有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
同女神傳過紙仔,我都唔捨得掉
佢仲摺做紙鷂咁傳過黎,好得意
靚仔靚女
啱啱3字頭, 個陣已經覺得個陣讀到大學嘅邊有咁多窮撚
多謝你咁詳細講 有好多原因我都冇諗過
最初代又玩過嘅ai應該係阿拉丁新燈
呢十年Social media嘅出現好似摧毀咗人與人之間建立關係嘅foundation咁
個個打開ig就淨係見到每個人分享、甚至suggestion逼你睇其他人最風光、最物質豐富嘅moment
然後好似你冇得分享嗰個moment就係低人一等咁,嗰種比較嘅心態慢慢喺每個人心入面植根

隨之而來就係每段關係就越嚟越講求物質、即食、曬命,而唔係以前純粹嘅相處
仲有 , 大家都係用yahoo 搜尋

無人用Google

smartphone 出咗之後先變Google
娛樂方面係台灣最勁個排
團:SHE 飛輪海 黑澀會美眉 棒棒堂
劇:惡作劇之吻 海派甜心
好似以家K-pop 係香港咁
90 後
好懷念個陣既online game
msn
xanga
樓主係1998-2001年嘅產物,唔想自爆
踩地雷啊

無個陣既online game 同討論區
我依家應該唔識打中文
電話一星期充一次電咁firm
我睇春嬌志明第一集個照騙劇情,其實覺得一啲都唔照騙
而家要照騙人先誇張
網吧多數係普通人落定黑社會落
我聽咗Kelly嘅sidetracks都好有強烈2000s感覺
好正
https://youtu.be/0y_NDuzJEHA

佢有首歌叫對不起不是你,同前排林嘉欣老公抄人嗰個MV嘅location撞咗,咁佢個MV幾經得起時間嘅考驗
https://youtu.be/GWzTGN4pbOg
你出街前係有冇得上網search你要去嘅地方喺邊個地鐵站出口出?
咁誇張香港有得好似taxi driver劇情咁隨時入戲院睇咸片?
咁當時搭的士,司機點識去你講嘅地方
個個客上到地士都可能講啲未去過嘅地方
我覺得最大問題係唱片公司同頒獎禮僵化,80年代張譚之爭,去到尾聲有叱吒推張學友、黎明,TVB就推劉德華。到90年代尾,陳奕迅已經係四大天王手上搶左叱叱至尊碟,楊千嬅都係鄭秀文、陳慧琳、彭羚之中拎左女金,先至開啟千禧年代班歌手。

但之後陳奕迅、容祖兒霸足廿年,正正係當有歌手差唔多到一線位,但係樂壇頒獎禮又唔比個肯定佢哋,好似已經係勇氣推新一批人接力咁,同時歌迷又無依一兩年咁「撐本土」,加埋果班半紅不黑嘅歌手三不五時就自爆,種種因素咪令到千禧後出嘅香港歌手根本上唔到位。

仲有一個大因素係互聯網、全球化,你香港就急急推個「唱得吓」嘅歌手出嚟,人地就細細個練習生,再千辛萬苦先出一隊人出道,每個表演每次宣傳嘅細節都係排到無甩漏咁,你香港點玩,公道講句,你擺黎明係千禧後期出道都係nothing 。
普通人,機鋪感覺先係龍蛇混集d
無㗎,真係去到睇指示牌,或者約人就約指定地標

「黃金廣場外分手,在時代門外再聚」

好似大埔人,好多時就約M記牌等,果時大家都明
未至於呀,千禧係foxy同bt dowaload咸片睇,後期就this av 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞