有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
Twins 嘅影響力都幾肯定係遠超Mirror起碼Twins 唔會好似Mirror 咁紅不過羅湖
成班80後老野

利申 90後
開始出嚟識女仔

大家都冇電話Hoi

約出嚟,真係一定要準時

出到嚟未見人 廁所都唔敢去

唔想比你以為我未到 或者搵唔到我

好好笑 但同時間好真摯
當年我全部有齊
睇你講幾耐以前,Y2K頭都仲開放,03年後愈近08年,班大中華膠開始係咁叫人跟傳統,明明支那本土都冇咁保守
就算由無到有 甚至係由有到優
近20年我都覺得科技轉變得好快
好似每日起身 世界都唔同
https://youtu.be/nP1YrYBUoZc

樓主可以睇下
到你三四十,又會有人出po問2010-2020年代係點
音樂方面

我覺得係廣東歌多姿多彩嘅年代(好多老鬼唔同意)唔同類型嘅歌手出現
包括 謝霆鋒 單春 陳小春 古巨基 LMF twins
陳慧琳 容祖兒 陳曉東...

多到聽唔晒宜家仲聽緊謝霆鋒

Online game方面

首先基本上 電腦打字都係靠打game學識
有石器 01年中期先有魔力
當年石器 傻仔最多 好易呃寵(之後有單 事主被呃裝備去跳樓 轟動全港)
1隻A寵 換 2隻B寵,2隻B寵 換返 2隻A寵當年game錢100萬 =Hkd1500左右
當年玩gamd除咗開頭買幾張點數卡
之後全部同game錢買點數 玩厭就轉game玩
太多game玩唔晒 (第一次玩game賺到上萬蚊)

game溝女都好易 帶佢升級打王比啲物資就溝到
一齊耐咗就出網吧見面 岩就一齊 附近有賓館
睇葉念深d戲咪明係點囉
好懷念
無乜p 圖,但因為嗰陣d 相勁濛兼就哂角度,一出嚟見真人就中伏
個陣冇咁勢利,玩online game好易識人,就算溝女人地都唔會睇你住邊有冇錢,淨係睇樣
網上資訊一係大公司提供,一係思覺老師嗰類散戶提供,唱片公司狂推一首歌,電視電台卡拉OK地鐵紅隧成日撞口撞面,真係會紅,人紅唔紅睇運氣,但歌一定紅
當年溏心風暴再勁d, d金句郎郎上口, 但依加睇翻真係好多歪理
以前會傾到爆分鐘
好似好貴 依樣唔係好記得 唔係我比錢
不過而家邊會傾到爆分鐘
ICQ, msn ,gba, 數碼暴龍機,Nokia手機。。。。不知不覺原來自己已經係老嘢
Twins孖寶668隻碟到今時今日新年仲播緊
K 房末落唔關沙士事
係太多野取代
19 年之前好多人去大陸唱老番
留港去party room 又多啲野玩
疫情之前 去唱k 既得返唔識路數既阿嬸多
速食係點都有
但以前上網識人都普遍珍惜關係呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞