有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
聽長輩講佢哋舊時通宵bbq都覺得好青春
睇過DIY2K,雖然有一兩個靚,但大部分演員嘅樣同演技仲有劇本都麻麻地

Y2K系列邊套最好睇?好多上咗位嘅明星
五套邊套最好睇
五套都無睇過
好波
上18jack逐段av(講緊短過5分鐘)down落黎用realplayer睇
明明得幾分鐘 但印象好深
第一次真係成功down到av 睇到 個感覺係
乜原來女人叫床咁似慘叫
未睇到真av之前 打J只能用報紙/雜誌/yahoo搜尋搵既J圖 所有扑野動作同叫聲都係想象 諗番轉都有d不可思議

如果社會方面
2000後生仔手機仲未普及 SE同台send msn已經係2005咁上下既事
當年要同同學溝通 只能靠打屋企電話 就算有ICQ 亦唔個個人屋企都有電腦
你打俾一個同學 佢唔係度 佢屋企人接左 真係會話俾佢知 佢會打番俾你

到今日
我會覺得係人同人之間距離近左 但其實無開心到
你今日用ig fb wtsapp 其實幾乎係大概知道你朋友每分每秒做緊乜 身處係邊 大概狀態係點 但其實唔會因為加深左人同人之間既關係
我唔知舊時只有屋企電話(細過屋企人連keybroad手機都唔會俾你用)既人際關係係咪真係真誠d
但我都幾肯定 當年單靠電話都維繫到感情 約到既朋友 要付出的熱情同心機應該多過今時今日
你話我老餅都好 我仍然唔太鐘意用wtsapp同女仔吹水
以前中學雞同曖昧囡囡既夜晚傾計到就訓著 然後攰攰地又嗲嗲地個把聲 到今日都記得 不論最後有無一齊到
關條件咩事
本身你段嘢就係講緊個trend唔係講緊你本人用乜
講錯咪講錯有咩出奇唔洗死撐
又真係幾爽
應該iphone 3.5~4就係智能電話正式興起,之後我就買左Samsung S2
D game都末落啦
但係咁係好事黎
我都無睇過

睇過戀愛百分百
我第一部iPhone 係3GS, 跟住4S
未有iPhone 之前都係sony Ericsson, Nokia, 仲有部HTC, 嗰陣好羨慕啲人用blackberry
中間用過一排Samsung,嗰陣好hit, 唔夠一年壞咗,然後就無轉過了
無可否認果陣時黎講家婆鬧交劇搬上電視係幾新
同埋學另外幾個巴絲打話齋
未有iphone既時候冇咁多娛樂揀, 出電視劇就好似新iphone咁擠牙膏
養成左BBQ大結局
有睇過 btw 無人駕駛係咪以前啲電台節目改編電影黎?
利申 90後入黎聽80後講故事
嘩巴打識18jack真係有返咁上下年份
記得好似每日有3條免費短片
最記得有d片係香港d webj 對住鏡頭跳舞除衫
嗰陣已經覺得好撚好睇
Ptroom啦 k房冇歌
傾電話果part真係不能同意更多聲線呼吸, 第朝見女同學同你一樣捱完夜黑眼圈, 莫名地滿足種自豪
主要因為父母教育水平同社經地位唔同
你諗下我地80後老豆老母係50-70後
大部分係我地成長時期都係餐搵餐食餐餐清
平時番工就搵隔離師奶一個睇幾個細路
所以反而比我地自己落街玩
果時公園真係爆多人(不過講緊係1990-2000)
點解我都記得固網最初都會爆分鐘
定我老母呃我
唔想我霸住電話
機鋪要睇邊d場,睇地區

落地玻璃望到入面,光猛企理d果類場冇咁雜
封到實曬果d好可能入到去個個飲緊咳水

而家想搵間機鋪打下機都難,全部變曬賭場
聽落同我差唔多咁
以為我年齡已做得連登仔老母
唔係
無人駕駛係電台節目
但套戲應該無關

From wiki:
《無人駕駛》(英語:Spacked Out)是一部於2000年上映的香港時裝電影,由劉國昌執導[2],譚潔雯、張詠妍、區文詩、潘美琪等主演。本片與劉國昌1988年的電影處女作《童黨》相似,都以邊緣青少年問題為題材,起用新人為主要演員,並獲得該年度香港國際電影節垂青(第廿四屆香港國際電影節開幕電影)[3]。本片獲得第37屆金馬獎四項提名。

你9尾?如果唔係,90同80成長背景應該差唔多啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞