有冇十幾二十年前嘅年輕人講吓千禧年代係點

720 回覆
342 Like 19 Dislike
上網有人打黎會講粗口
一個鐘$8
會用離線模式上網
用磁碟交功課
個陣傻到信有千年蟲
手提係自己入鈴聲
電話每星期充一次電
機鋪1跟機
上網學野老母會覺得你打機
大聲d?
只可以講嗰年代邊有依家咁多照騙 , filter , 網紅樣
以前最多低清d,濛d嘅相。。
用winmx down歌入mp3 機
好多種論壇 唔同範疇都會有一個論壇
江湖類文字即時聊天室
買game落黃金 有時會有啲開心版
放學一係去網吧 一係就互相去大家屋企打機
同埋以前讀書冇咁多功課 唔洗玩好多課外活動 就算玩都係自己真係鍾意
部Nokia用過
02龍族CS AOE 網吧多過酒吧

點會唔黃金時代
依家冇一間K房,可以提供所有廣東歌唱
我情願去party room
CEO/ RedMr. 睇下幾時執
而家仲有
早排搵返屋企有呢隻

2010年我已經用wifi蛋去旅行
https://youtu.be/_NXIQ7BZoM0
個陣最鍾意聽陳慧琳
Twins已經再後D
最唔方便係以前冇智能電話冇得睇地圖
一要去新地方就好麻煩 要出街前做定功課點行
細個自己搭紅van 有時改道d司機又唔會出聲 一見到無啦啦行第二條路嚇到仆街
不嬲都多,無依加多咗資訊俾你了解理仆街
02年已經黃金時代啦,網三同石器之後,龍族、魔力、金庸、童話、巨商、天堂、天翼,真係數之不盡,女性向仲有乜柒戀愛盒子online果時最癲係會去網聚
以前去見工要帶紙本地圖
不過通常望一次就記得,依家有Google map懶得記
lm
其實千禧年代咪就係興起互聯網囉

只係大家都用電腦唔係手機,主要唔係用社交媒體,由單向式慢慢變到雙向式,如果無記錯,Xanga、Qooza、HKflash、Showhappy、無名小站呢d網誌興起之前,有段時間係「留言板」,大家各自整自己留言板,第一次識d網頁code就係咁學
以前睇av 都要去戲院
現在ig 條條女都係露周街都係雞
香港黎講gta5 唔會夠Lol普及啦
S2 果時其實都取代曬好多市場,LOL一有,信長/魔獸隻game直接收左皮
細個飲茶幾條細路玩猜樓梯都玩到完場
再Hea d去門口報紙檔睇封面
網誌同期都爆起好多forum,同依家唔同係果時forum好有地盤主義、山頭文化,好容易有forum 之間嘅出征,香討、uwant 、高登、5p 、2000fun ,球迷歌迷會又有自己討論區,果時米蘭叫ac 定叫米蘭都嘈幾日
網吧多還多,但係未去到百花齊放

動漫展係最好既參考
以前去旅行到地方一定係搵小賣部買咗地圖先, 至於香港, 我只能講00年前同後, 如果你唔係手持咩圖王或者打印版既中原地圖, 去新地方你預用多20-30分鐘問路+怨枉路, 同埋家陣有導航都還好, 不過試過用但佢教咗我去另一個地方錯晒既, 例如某商場做上蓋既巴士總站, 我搵咗個站名, 但佢俾咗落客區我, 我唔知道咁咪照去點知行到一半覺得唔對路又係要問人, 站頭入邊唔知係咪驚危險佢會建議係行返轉頭上扶手梯穿商場又扶手梯落返地面, 就嚟人都癲
留言板? 你指2ch 嗰種公海, 自己搞個用嚟悄悄話既, 定係而家有啲網站都仲有, 用嚟評論既留言格
m
xanga果D 冇FD真係單機
https://youtu.be/WkE_oLllVGs

嗰陣成日同女朋友傾電話傾到兩三點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞